Επιστημονικά Νέα

Αρθρίτιδα: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα των χεριών;

Αρθρίτιδα: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα των χεριών;

Αρθρίτιδα: Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία της επανεκτίμησης των θεραπευτικών προσεγγίσεων για την οστεοαρθρίτιδα των χεριών

Εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν από τον πόνο και τη δυσκαμψία της αρθρίτιδας των χεριών συχνά στρέφονται σε ενέσεις ως μέσο ανακούφισης, ελπίζοντας σε μια ανάπαυλα από τα συμπτώματά τους. Αυτές οι ενέσεις, που συνήθως περιλαμβάνουν στεροειδή ή υαλουρονικό οξύ απευθείας στις αρθρώσεις των δακτύλων, συνιστώνται ευρέως στις κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας. Ωστόσο, μια νέα ανασκόπηση αμφισβητεί την αποτελεσματικότητά τους, αμφισβητώντας τις επικρατούσες αντιλήψεις σχετικά με τη θεραπεία της αρθρίτιδας των χεριών.

Δυσκαμψία της αρθρίτιδας των χεριών

Η μελέτη, που διεξήχθη από την Δρ. Anna Døssing και τους συναδέλφους της στο Ινστιτούτο Parker στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, προσπάθησε να προσδιορίσει εάν αυτές οι ενέσεις ανακουφίζουν πραγματικά τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας των χεριών. Παραδόξως, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ενέσεις στις αρθρώσεις δεν ήταν πιο αποτελεσματικές από τις ενέσεις εικονικού φαρμάκου, καταρρίπτοντας τη διαδεδομένη πεποίθηση για την αποτελεσματικότητά τους.

Επαναξιολόγηση των συστάσεων θεραπείας

Οι συνέπειες αυτής της ανασκόπησης εκτείνονται πέρα από την αμφισβήτηση της χρησιμότητας μόνο των ενέσεων. Οι τρέχουσες θεραπευτικές συστάσεις για την αρθρίτιδα των χεριών συνήθως δίνουν προτεραιότητα στα τοπικά αναλγητικά ως θεραπεία πρώτης γραμμής. Ωστόσο, τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτήν την προσέγγιση είναι στην καλύτερη περίπτωση τρανταχτά, σύμφωνα με τον Δρ Ντόσινγκ.

Αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας για την οστεοαρθρίτιδα των χεριών

Έτσι, εάν οι ενέσεις και οι τοπικές θεραπείες δεν είναι η απάντηση, τι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο και την ενόχληση της αρθρίτιδας των χεριών;

Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι τα από του στόματος μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) και τα από του στόματος γλυκοκορτικοειδή (στεροειδή) μπορεί να προσφέρουν μια πιο αποτελεσματική λύση. Συγκεκριμένα, τα στεροειδή χάπια βρέθηκαν να είναι τα πιο ισχυρά στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Τα ΜΣΑΦ όχι μόνο βελτίωσαν τον πόνο αλλά ενίσχυσαν επίσης τη λειτουργία και τη δύναμη της λαβής. Από την άλλη πλευρά, τα από του στόματος στεροειδή όχι μόνο ενίσχυσαν τη λειτουργία, αλλά συνέβαλαν επίσης στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία.

Τα άτομα που έλαβαν οποιοδήποτε από αυτά τα από του στόματος φάρμακα ανέφεραν σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα των χεριών και τη συνολική ευεξία τους.

Αναθεώρηση των Θεραπευτικών Προσεγγίσεων

Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία της επανεκτίμησης των θεραπευτικών προσεγγίσεων για την οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Ενώ οι ενέσεις στις αρθρώσεις και τα τοπικά παυσίπονα θεωρούνται εδώ και καιρό πρωταρχικές επιλογές θεραπείας, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα από του στόματος ΜΣΑΦ και τα από του στόματος γλυκοκορτικοειδή μπορεί να παρέχουν πιο αποτελεσματική ανακούφιση.

Τελικά, η επιλογή της θεραπείας θα πρέπει να βασίζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η σοβαρότητα των συμπτωμάτων και οι πιθανές παρενέργειες. Η διαβούλευση με έναν επαγγελματία υγείας είναι απαραίτητη για τον καθορισμό του καταλληλότερου σχεδίου θεραπείας για τη διαχείριση της αρθρίτιδας των χεριών.

Καθώς η περαιτέρω έρευνα συνεχίζει να αποκαλύπτει νέες γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση της οστεοαρθρίτιδας των χεριών, τα άτομα που ζουν με αυτήν την πάθηση μπορούν να προσβλέπουν σε πιο αποτελεσματικές και βασισμένες σε στοιχεία προσεγγίσεις για να ανακουφίσουν τον πόνο τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας;

Συμπληρώματα τζίντζερ μπορεί να ωφελήσουν στα αυτοάνοσα νοσήματα

Εξαιρετικές ασκήσεις για γυναίκες με σκληρούς μύες στα πόδια

Τα οφέλη της χειροπρακτικής φροντίδας στα κατοικίδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πιο ακριβή παιδιατρικά εγκεφαλικά οργανοειδή

Ανάπτυξη εγκεφάλου: Το νέο οργανοειδές φλοιού που παρήγαγαν αντιπροσωπεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε πολλαπλές πτυχές: το σχήμα του, την αρχιτεκτονική του οργάνωση και πολλές ιδιότητες των κυττάρων τους.

Δύο πολύ συχνά συμπτώματα που προκαλούνται από λίπος στο συκώτι

Λίπος συκώτι: Ενώ η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται συνήθως με κοιλιακή δυσφορία, μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι τα σημάδια αυτής της πάθησης μπορεί να εκδηλωθούν σε απροσδόκητες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του θώρακα και του μαστού.