Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY.


Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό βήμα προς βήμα σε αυτήν την ανάρτηση για το πώς να φτιάξετε το σεϊτάν. Θα βρείτε επίσης έναν σύνδεσμο προς μια συλλογή από νόστιμες vegan συνταγές για τη χρήση του.

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωτικής σημασίας αλεύρι γλουτένης σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά, προαιρετικά
  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων ή μπαχαρικών (καλές επιλογές: καρυκεύματα
  • για μπάρμπεκιου, μπαχαρικά για βέγκαν πουλερικά ή μπαχαρικά), προαιρετικά

ΖΩΜΟΣ

  • Νερό
  • 1 μεγάλο ή 2 κύβους κανονικού μεγέθους μπουγιόν λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 έως 4 φέτες φρέσκο τζίντζερ ή μια καλή συμπίεση εμφιαλωμένου τζίντζερ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας με 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
  • Συνδυάστε το αλεύρι γλουτένης, το μπέικιν πάουντερ και το προαιρετικό μείγμα μαγιάς και/ή καρυκευμάτων σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης.
  • Προσθέστε σταδιακά το υγρό για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια δουλεύοντας μαζί με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο περισσότερο νερό. Θέλετε να βρέχονται όλα τα ξηρά υλικά, φροντίζοντας παράλληλα η ζύμη να παραμένει σφιχτή.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη σανίδα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον αλεύρι γλουτένης για αυτό) και ζυμώστε για 2 έως 3 λεπτά. Δεν πρόκειται να είναι εντελώς ομαλή, αλλά πραγματικά λειτουργεί!
  • Επιστρέψτε τη ζύμη σε ένα από τα μπολ που χρησιμοποιήσατε και στη συνέχεια σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό περίπου τα 2/3 της σούπας. Προσθέτουμε τους κύβους του μπουγιόν και το τζίντζερ. Ξεκινήστε τη θέρμανση.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο πάνω κάτω ίσα κομμάτια και τραβάτε σε μακρόστενα καρβέλια σε σχήμα μινιατούρας γαλλικού ψωμιού. Αυτή η ζύμη δεν είναι εύκολη στη χρήση. τείνει να επανέρχεται σε ό,τι σχήμα έχει, αλλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς — θα βγει μια χαρά!

  • Με ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε τμήμα της ζύμης σταυρωτά σε φέτες πάχους όχι μεγαλύτερου από 1/2 ίντσας. ή, μπορείτε να κόψετε τυχαία μικρά κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας.
  • Όταν το νερό έρθει σε αργή βράση, ρίξτε απαλά σε κάθε φέτα ζύμης. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ζύμη θα φουσκώσει και θα μοιάζει σαν να απειλεί να ξεφύγει από την κατσαρόλα!
  • Σιγοβράζετε απαλά και σταθερά για 30 λεπτά. Βγάλτε κομμάτια σεϊτάν για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές (συνήθως περίπου το ένα τρίτο έως το μισό της ποσότητας που παρασκευάζεται με αυτή τη συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για μια μέση συνταγή). Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά κόψτε σε μικρότερες φέτες ή κομμάτια, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Λόγοι για να τρώτε συχνά καρύδα

1 στα 5 παιδιά υποφέρουν από διαταραχές διατροφής

Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές που βοηθούν με την δυσκοιλιότητα;

Συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και προτάσεις συνταγών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon