Διατροφή

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Τα φρούτα είναι μία από τις ομάδες τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο μας! Πως;

Απαντήσεις δίνει  στο www.Life2day.gr η Άννα Μιγδάνη -Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος- Απόφοιτη από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης.Επιστημονικός συνεργάτης Meddiatrofi.

Αν και όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη τους πολλές φορές είτε από προσωπική μας αμέλεια να τα καταναλώσουμε, είτε γιατί αγοράσαμε πιο πολλά από αυτά που χρειαζόμαστε.

Άλλες πάλι φορές, τα παιδιά της οικογένειας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν είναι τόσο πρόθυμα να τα καταναλώσουν. Όπως και να έχει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα πριν τα πετάξουμε. Τα φρούτα είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γεύματα του διαιτολογίου μας.

Πολλά φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρωινό μας είτε ως ολόκληρα φρούτα είτε ως χυμός, είτε ως μιλκ σέικ, είτε μέσα στα δημητριακά μας, είτε σε συνδυασμό με γιαούρτι ακόμη και ως κομπόστα σπιτική ή σε μορφή μαρμελάδας πάντα σπιτικής.

Ως ενδιάμεσο σνακ μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα, μηλόπιτα, επίσης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κατίκι Δομοκού, ανθότυρο, έμενταλ και Cottage cheese.

Για το μεσημεριανό μας γεύμα τα φρούτα μπορούν να πάρουν μέρος στην σαλάτα μας πχ. Ρόδι, ψητό αχλάδι και στο κύριο πιάτο μας σε συνδυασμό με πουλερικά πχ. Στήθος πάπιας με μήλα, κοτόπουλο στο φούρνο με χυμό πορτοκάλι, με θαλασσινά πχ. Καβούρια με εσπεριδοειδή, με κρεατικά πχ. Εσκαλόπ μοσχαρίσιες με πορτοκάλι και με ζυμαρικά πχ. Παπαρδέλες με σπανάκι, αχλάδια & ντομάτες.

Ως απογευματινό σνακ μπορούμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, γρανίτα με φρούτα, ζελέ με φρούτα, τάρτα φρούτων, πουτίγκα φρούτων και παγωτό σορμπέ φρούτων.

Για βραδινό γεύμα μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα σε διάφορα σάντουιτς πχ. Οκτάσπορο ψωμί με σταμναγκάθι πορτοκάλι & σαλάμι αέρος ή ψωμάκια βρώμης & δημητριακών με έμενταλ & αχλάδι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει να αποχαιρετήσεις εντελώς το ρύζι για να χάσεις βάρος;

Ποια φαγητά μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.