Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τουρκική συνταγή: Manti μια απολαυστική γεύση από Τουρκία

Τουρκική συνταγή: Manti μια απολαυστική γεύση από Τουρκία

Τουρκική συνταγή: Το μαντί είναι ένα παραδοσιακό τούρκικο πιάτο που μοιάζει με τα  ντάμπλινγκς, αλλά είναι μοναδικό  στη γεύση και την προετοιμασία τους. Αυτά τα μικρά ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά φημίζονται για την πλούσια γεύση τους και την ευχάριστη βουτυράτη σάλτσα τους.


Το μαντί είναι ένα παραδοσιακό τούρκικο πιάτο που μοιάζει με τα  ντάμπλινγκς, αλλά είναι μοναδικό  στη γεύση και την προετοιμασία τους. Αυτά τα μικρά ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά φημίζονται για την πλούσια γεύση τους και την ευχάριστη βουτυράτη σάλτσα τους.

Υλικά:

             Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή αρνίσιο)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

          Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (θρυμματισμένες)
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε τα αυγά και το νερό. Ζυμώστε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι καλά αναμειγμένα.
  3. Κάνοντας τα μαντί: Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτές φύλλες και κόψτε την σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (περίπου 5×5 εκατοστά). Τοποθετήστε λίγη γέμιση στη μέση κάθε τετραγώνου. Διπλώστε τη ζύμη και ενώστε τις γωνίες, δημιουργώντας μικρές τσέπες.
  4. Μαγείρεμα: Βράστε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μαντί και βράστε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να επιπλεύσουν.
  5. Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
  6. Σερβίρισμα: Στραγγίστε τα μαντί και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Περιχύστε τα με τη σάλτσα από βούτυρο και θρυμματισμένο σκόρδο, και σερβίρετε με γιαούρτι από πάνω.

 

Τα μαντί είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα παραδοσιακό γεύμα και θα ενθουσιάσουν όλους τους καλεσμένους σας! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απλή, νόστιμη και υγιεινή συνταγή πρασόρυζου

Το απόλυτο μυστικό για λάμψη και υγεία στο δέρμα

Ένα γευστικό άλειμμα που θα απογειώσει τα γλυκά σας

Γιατί το χαμομήλι είναι πολύ ευεργετικό μετά τα γεύματα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon