Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέμα φυστικιού αιγίνης: Ένα γευστικό άλειμμα που θα απογειώσει τα γλυκά σας

Κρέμα φυστικιού αιγίνης: Ένα γευστικό άλειμμα που θα απογειώσει τα γλυκά σας

Κρέμα φυστικιού αιγίνης: Αυτή η σπιτική κρέμα φιστικιού είναι πλούσια, κρεμώδης και με γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας την μια απολαυστική προσθήκη στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.

Αυτή η σπιτική κρέμα φιστικιού είναι πλούσια, κρεμώδης και με γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας την μια απολαυστική προσθήκη στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια (ανάλατα)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή λάδι με ουδέτερο άρωμα (όπως σταφυλέλαιο ή ηλιέλαιο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε τα φιστίκια:

Αν τα φιστίκια δεν έχουν ήδη ξεφλουδιστεί, ξεφλουδίστε τα για να πάρετε 1 φλιτζάνι φιστίκια με κέλυφος.

  • Ανακατεύοντας τα φιστίκια:

Τοποθετήστε τα φιστίκια  σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πασπαλίζουμε ή ανακατεύουμε μέχρι να αλεσθούν τα φιστίκια.

  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε:

Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη στα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και το μείγμα να αρχίσει να μαζεύεται.

Με τον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ξύστε τις πλευρές του επεξεργαστή ή του μπλέντερ όπως χρειάζεται.

  • Προσαρμόστε τη συνοχή:

Εάν η κρέμα φιστικιού είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη, μια κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  • Προσθέστε αλάτι (προαιρετικά):

Δοκιμάστε την κρέμα φιστικιού και προσθέστε μια πρέζα αλάτι αν θέλετε. Αυτό ενισχύει τη γεύση, αλλά είναι προαιρετικό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε την κρέμα φιστικιού σε ένα καθαρό βάζο ή αεροστεγές δοχείο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.


Χρήση:

  • Απλώστε την κρέμα φιστικιού σε τοστ, τηγανίτες ή βάφλες.
  • Χρησιμοποιήστε το ως γέμιση για αρτοσκευάσματα, κέικ ή μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε με γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης για πρόσθετη γεύση.
  • Απολαύστε το κατευθείαν από το βάζο ως νόστιμη απόλαυση!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι  τροφές της αγάπης.

Αλλεργίες και ξηροί καρποί: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Διάλειμμα με υγιεινά σνακ για τους μικρούς μαθητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon