Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι;

Ταχίνι σώμα: Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα.

Το ταχίνι είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένα σησάμι και έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω της θρεπτικής αξίας και της γεύσης του. Όταν καταναλώνετε ταχίνι, συμβαίνουν διάφορες βιοχημικές και φυσιολογικές διαδικασίες στο σώμα σας.


Αρχικά, το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, κυρίως μονοακόρεστων και πολυακόρεστων, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και προάγουν την καρδιοαγγειακή υγεία. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή των ορμονών και στη διατήρηση των κυτταρικών μεμβρανών.

Επιπλέον, το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανικό για χορτοφάγους και vegans. Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο του σώματος, απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών. Όταν η πρωτεΐνη από το ταχίνι εισέρχεται στον οργανισμό, διασπάται σε αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται για πολλές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενζύμων και ορμονών.

Το ταχίνι περιέχει επίσης σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη Β. Το ασβέστιο είναι θεμελιώδες για την υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ το μαγνήσιο συμβάλλει στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο στο σώμα.

Όταν καταναλώσετε ταχίνι, η πεπτική διαδικασία ξεκινά στο στόμα με τη μέθοδο της μάσησης, ακολουθείται από την αποδόμηση των θρεπτικών συστατικών στο στομάχι και τα έντερα. Η απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων γίνεται κυρίως στο λεπτό έντερο, όπου οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται σε διάφορους ιστούς του σώματος.

Η κατανάλωση ταχινιού μπορεί επίσης να προσφέρει αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού και στη βελτίωση της πεπτικής υγείας. Τέλος, η κατανάλωση ταχινιού οφείλει να γίνεται με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες. Ωστόσο, όταν ενσωματώνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή, το ταχίνι μπορεί να προσφέρει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πίτσα vs pinsa: Δύο ιταλικά πιάτα με διαφορετική προσέγγιση

Φυστικοβούτυρο: Πώς ωφελεί περισσότερο την υγεία σε σύγκριση με τη μαρμελάδα;

5+1 εύκολοι τρόποι να αποφύγετε την γλουτένη

Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη με αυτήν την υπερτροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon