Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

5+1 εύκολοι τρόποι να αποφύγετε την γλουτένη

5+1 εύκολοι τρόποι να αποφύγετε την γλουτένη

Η αποφυγή της γλουτένης μπορεί να είναι σημαντική για άτομα με κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη ή άλλες σχετικές διαταραχές. Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να αποφεύγετε τη γλουτένη

Η αποφυγή της γλουτένης μπορεί να είναι σημαντική για άτομα με κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη ή άλλες σχετικές διαταραχές. Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να αποφεύγετε τη γλουτένη στην καθημερινότητά σας.


  1. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων: Πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων για να διαπιστώσετε αν περιέχουν γλουτένη. Αναζητήστε συστατικά όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη (εκτός εάν είναι πιστοποιημένα χωρίς γλουτένη). Πολλά προϊόντα φέρουν την ένδειξη “χωρίς γλουτένη”, κάνοντας την επιλογή τους πιο εύκολη.
  2. Προτιμήστε φυσικά τρόφιμα χωρίς γλουτένη: Φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, ρύζι, πατάτες, και όσπρια είναι φυσικά χωρίς γλουτένη. Εντάξτε τα στη διατροφή σας και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν γλουτένη ως πρόσθετο.
  3. Αντικαταστήστε τα προϊόντα σιταριού με εναλλακτικές επιλογές: Αντί για προϊόντα που περιέχουν σιτάρι, όπως ψωμί και ζυμαρικά, επιλέξτε εναλλακτικές όπως το ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου, τα ζυμαρικά από ρύζι ή καλαμπόκι, και τις τορτίγιες από καλαμπόκι ή αλεύρι καρύδας.
  4. Μαγειρέψτε στο σπίτι: Το σπιτικό φαγητό σας δίνει τον έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστοποιημένα προϊόντα χωρίς γλουτένη και να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση που μπορεί να συμβεί σε εστιατόρια ή κατά την παρασκευή έτοιμων γευμάτων.
  5. Επιλέξτε εστιατόρια με επιλογές χωρίς γλουτένη: Πολλά εστιατόρια πλέον προσφέρουν επιλογές χωρίς γλουτένη. Όταν τρώτε έξω, ενημερώστε το προσωπικό για την ανάγκη σας να αποφύγετε τη γλουτένη και ρωτήστε για τα πιάτα που είναι ασφαλή για εσάς.
  6. Προσέξτε τα κρυμμένα σημεία γλουτένης: Η γλουτένη μπορεί να κρύβεται σε τρόφιμα όπως σάλτσες, έτοιμες σούπες, καρυκεύματα, και αλλαντικά. Προτιμήστε προϊόντα που είναι ειδικά πιστοποιημένα ως χωρίς γλουτένη.

Με αυτές τις απλές αλλαγές, η αποφυγή της γλουτένης γίνεται πιο εύκολη και πρακτική, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τα γεύματά σας χωρίς ανησυχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δυσανεξίες: Μύθος ή υπαρκτό πρόβλημα:

Τι μπορεί να ευθύνεται για ένα ανακατωμένο στομάχι;

Κοιλιοκάκη: Προετοιμασία για ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές

Τι είναι η κοιλιοκάκη και ποια τα αίτια και η διαχείρισή της;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon