Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.


 

 

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
75 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι σέρι
75 γρ ζάχαρη άχνη
μια καλή πρέζα αλάτι
12 σύκα κομμένα στη μέση κατά μήκος
φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα

Για τη ζύμη:

75 γρ βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Για τη ζύμη, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και 70 γραμμάρια φέτα τυρί μέχρι να αναμειχθούν καλά και να μαλακώσουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα, προσθέτοντας το νερό όσο προχωράμε (ίσως να μην το χρειαστούμε όλο).

Μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μια μπάλα και ζυμώνουμε για λίγο σε μια επιφάνεια εργασίας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψύξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C/190°C στον αέρα.

Βάζουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν πιο σκούρο χρώμα και να μυρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, στη συνέχεια βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια καλή πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε ελαφριά καραμέλα.

Τοποθετούμε τα κομμένα σύκα στο ταψί με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Τα αφήνουμε να ψηθούν απαλά στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω από το περιεχόμενο του ταψιού, τυλίγοντας τις άκρες κάτω από τις πλευρές. Μεταφέρουμε το ταψί στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή η ζύμη. Αναποδογυρίζουμε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και, κρατώντας προσεκτικά το πιάτο και το τηγάνι μαζί. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και αφήνουμε να λιώσει πάνω από την τάρτα και πασπαλίζουμε πάνω από τον φρέσκο ​​κόλιανδρο. Σερβίρεται ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα 10 λεπτών

Ποια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτες, γαρίδες και κολοκύθα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon