Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.

Ο χαλβάς, ένα γλυκό με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, έχει γίνει αγαπητός παγκοσμίως για την υπέροχη γεύση και την ξεχωριστή υφή του. Συνήθως παρασκευάζεται από πάστα σουσαμιού (ταχίνι) και γλυκαίνεται με ζάχαρη ή μέλι. Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τον δικό σας χαλβά με σουσάμι στο σπίτι.


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι (σουσάμι)
  • 1-1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε το μείγμα:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι μέχρι να γίνει λείο και το αφήνουμε στην άκρη. Εάν χρησιμοποιείτε, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και τους ξηρούς καρπούς στο ταχίνι.

Φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το σιρόπι να φτάσει στο στάδιο της «μαλακής μπάλας» (περίπου 240°F σε ένα θερμόμετρο καραμέλας).

Συνδυάστε ταχίνι και σιρόπι:

  • Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα θα αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ καθώς πήζει.

Φτιάξτε τον χαλβά:

  • Μεταφέρετε γρήγορα το μείγμα του χαλβά σε μια λαδόκολλα ή σε μια φόρμα της επιλογής σας. Πιέστε σταθερά προς τα κάτω για να εξαφανίσετε τυχόν θύλακες αέρα και λειάνετε το επάνω μέρος.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ή όλη τη νύχτα, για να δέσει εντελώς. Μόλις δέσει, βγάζετε τον χαλβά σε ένα πιάτο, τον κόβετε σε φέτες ή κύβους και σερβίρετε.
  • Η απολαυστικά εύθρυπτη υφή και η γλυκύτητα των ξηρών καρπών του χαλβά τον καθιστούν ένα μοναδικό επιδόρπιο, ιδανικό για να το απολαύσετε με τσάι ή καφέ. Ακολουθώντας αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη απόλαυση που αποτυπώνει την ουσία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής ακριβώς στην κουζίνα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εκπληκτικά οφέλη του χαλβά για την υγεία

Μεγάλη Σαρακοστή: Πώς επιδρά η νηστεία στην υγεία μας;

Το πιο απίθανο μεσογειακό και νηστίσιμο γλυκό

Πώς η αρχαιότερη μπάρα στον κόσμο ωφελεί τον οργανισμό μας;

Πανεύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λίγη ζάχαρη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon