Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Badam halwa: Ένας ελαφρύς χαλβάς από την Ινδία με ξηρούς καρπούς

Badam halwa: Ένας ελαφρύς χαλβάς από την Ινδία με ξηρούς καρπούς

Badam halwa: Μια χειμωνιάτικη συνταγή που αντί για σιμιγδάλι, χρησιμοποιείτε σκόνη από αμύγδαλο για μια πυκνή και εύγευστη πάστα που θα αποτελέσει τη βάση του χαλβά σας.


Αυτή η συνταγή για χαλβά θα σας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν από τους καλύτερους χαλβάδες αμυγδάλου. Σίγουρα είναι ένα γλυκό που έχει τη σωστή ισορροπία γλυκύτητας και μια υπέροχη υφή που δεν είναι ούτε πολύ απαλή ούτε σφιχτή, αλλά ένα είδος ενδιάμεσης γεύσης. Είναι ένα βαρύ επιδόρπιο και μόνο μερικές κουταλιές από αυτό είναι αρκετές. Για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε αμύγδαλα mamra καθώς κάνουν ένα πραγματικά καλό χαλβά. Το δύσκολο με αυτή τη  συνταγή είναι ότι πρέπει συνεχώς να ανακατεύετε και να ανακατεύετε. Στην Ινδία συνήθως τον φτιάχνουν σε ειδικές και εξαιρετικές περιστάσεις εφόσον την θεωρούν ένα πολύ πλούσιο έδεσμα.

Το Badam halwa είναι ένα πλούσιο ινδικό είδος χαλβά με ξηρούς καρπούς που παρασκευάζεται κυρίως με 3 συστατικά:

  • ασπρισμένα αμύγδαλα
  • καθαρό βούτυρο (ghee)
  • ζάχαρη

Για το μούλιασμα, το ζεμάτισμα και την ανάμειξη των αμυγδάλων θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα mamra ή 90 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό για μούλιασμα και ζεμάτισμα αμυγδάλων
  • ⅓ του φλυτζανιού νερό για να ανακατέψετε τα αμύγδαλα

Για την υπόλοιπη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  • ⅓ του φλιτζανιού Ghee ή 70 γραμμάρια ghee
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη ή 100 γραμμάρια ζάχαρη

Έπειτα ξεπλύνετε τα αμύγδαλα μία ή δύο φορές σε νερό. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ μουλιάστε ½ φλιτζάνι αμύγδαλα μπαντάμ σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Σκεπάζουμε και ξαφρίζουμε το μπαντάμ για 30 με 45 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να μουλιάσετε το μπαντάμ όλη τη νύχτα σε νερό. Επίσης, σε ένα μικρό μπολ, μουλιάστε ⅛ κουταλάκι του γλυκού σαφράν σε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό ή καυτό νερό. Τώρα απλά πιέστε κάθε αμύγδαλο και η φλούδα βγαίνει εύκολα. Ξεφλουδίστε όλα τα αμύγδαλα με αυτόν τον τρόπο. Μετά προσθέστε τα ασπρισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ.

Προσθέστε ⅓ του φλιτζανιού νερό και τρίψτε τα αμύγδαλα για να πάρουν μια λεπτή ράβα ή να γίνουν sooji (σαν κρέμα σίτου) και αλέστε μέχρι να γίνει αμυγδαλόπαστα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και βάλτε όλη την πάστα αμυγδάλου σε ένα τηγάνι με μια σπάτουλα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς την αμυγδαλόπαστα και την έχετε στην κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να ομογενοποιείται. Προσθέσετε τη ζάχαρη, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 με 6 λεπτά και προσθέστε το διάλυμα σαφράν.

Τώρα θα αρχίσουμε να προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σε παρτίδες ανά 2 κουταλιές μέχρι να το βάλουμε όλο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Ο χαλβάς θα πήξει και θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του σκεύους και μικρές φουσκάλες θα αρχίσουν να εμφανίζονται τότε είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon