Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό)
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε καλά ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Μαγείρεμα: Ρίξτε το ζωμό κρέατος ή το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  5. Σιγοβράσιμο: Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Σερβίρισμα: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο, απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε το μοσχάρι λεμονάτο ζεστό, συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας, ενώ η απλότητα της θα σας κερδίσει σίγουρα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί σοκολάτας: To γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους κριτές

Τρουφάκια Καρύδας: Συνταγή για κρεμώδη και νόστιμα τρουφάκια

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Reverse dieting: Τι είναι η αντίστροφη δίαιτα και πώς θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon