Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.


Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό)
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε καλά ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Μαγείρεμα: Ρίξτε το ζωμό κρέατος ή το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  5. Σιγοβράσιμο: Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Σερβίρισμα: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο, απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε το μοσχάρι λεμονάτο ζεστό, συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας, ενώ η απλότητα της θα σας κερδίσει σίγουρα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί σοκολάτας: To γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους κριτές

Τρουφάκια Καρύδας: Συνταγή για κρεμώδη και νόστιμα τρουφάκια

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Reverse dieting: Τι είναι η αντίστροφη δίαιτα και πώς θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon