Διατροφή

Πολίτικη σαλάτα: η σαλάτα του χειμώνα

Πολίτικη σαλάτα: η σαλάτα του χειμώνα

Η καταγωγή αυτής της σαλάτας είναι από την Κωνσταντινούπολη και έχει μια ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ιδανική για όλα το χειμώνα, πλούσια σε βιταμίνες εξαιτίας των πολλών λαχανικών που περιέχει και κυρίως εύκολη αφού μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 2-3 μέρες σε βάζα, αν δεν της προσθέσουμε το λάδι για να μην μαραθούν τα λαχανικά μας.

Πολίτικη Σαλάτα
Δυσκολία: Εύκολη
Διάρκεια: 20 λεπτά

Υλικά
για 4-6 μερίδες

1/2 μέτριο άσπρο λάχανο
3 καρότα
2-3 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα
2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί ή φρέσκες
1-2 πράσινες πιπεριές
2-3 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξιδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2-3 ελιές για σερβίρισμα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Διαδικασία

Ψήνουμε τις φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 5 λεπτά. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα και κλείνουμε την σακούλα πολύ καλά ώστε να μην μπαίνει αέρας και να “ιδρώσει” από τους υδρατμούς που βγάζουν οι πιπεριές. Αυτό το κάνουμε για να ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές πιο εύκολα. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε λεπτές ροδέλες κόβουμε και τις πράσινες πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τοποθετούμε σε μια βαθιά σαλατιέρα. Το τρίβουμε με τα χέρια μας προσπαθώντας να μειώσουμε τον όγκο του.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Ψιλοκόβουμε το σέλινο.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας στη σαλατιέρα με το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το λάδι.

Αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατσικίσιο τυρί: Αποκαλύπτοντας τα οφέλη του για την υγεία

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.