Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι 

Πιάτο ημέρας: Ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι 

Το Ατζέμ Πιλάφι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, συνδυάζοντας γεύσεις και αρώματα που θα σας ενθουσιάσουν. Είναι ιδανικό για να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό σε κρέατα. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσετε στο σπίτι.


Το Ατζέμ Πιλάφι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, συνδυάζοντας γεύσεις και αρώματα που θα σας ενθουσιάσουν. Είναι ιδανικό για να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό σε κρέατα. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσετε στο σπίτι.

Υλικά:

  • 2 φλ. ρύζι (κατά προτίμηση μπασμάτι)
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. καρύδια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες ή βερίκοκα)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του Ρυζιού: Ξεπλύνετε το ρύζι σε κρύο νερό μέχρι το νερό να είναι διαυγές. Αυτό βοηθάει να αφαιρεθούν οι αμύλες και να γίνει το ρύζι πιο αφράτο. Αφήστε το να στραγγίξει.
  2. Σοτάρισμα των Υλικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Προσθήκη Μπαχαρικών: Προσθέστε την κανέλα και το κύμινο, ανακατεύοντας για να απελευθερωθούν τα αρώματα. Αφήστε τα μπαχαρικά να σοταριστούν για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθήκη Ρυζιού: Προσθέστε το στραγγισμένο ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί από τα αρώματα και το λάδι. Σοτάρετε το ρύζι για 2-3 λεπτά.
  5. Βράσιμο: Ρίξτε τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών στην κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Αφήστε να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και καλύψτε με καπάκι. Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και το ρύζι να είναι τρυφερό.
  6. Προσθήκη Ξηρών Καρπών και Φρούτων: Αφού το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το Ατζέμ Πιλάφι ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύστε το με ψητό κρέας ή μια σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Αυτή η συνταγή θα σας προσφέρει ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε με την οικογένεια! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διορθώσετε τα συνηθισμένα μαγειρικά λάθη;

Διατροφικές συνήθειες: Επηρεάζουν το μέλλον των απογόνων;

Salad Dressing: Πώς να φτιάξετε τη δική σας υγιεινή σάλτσα σαλάτας;

Vegan: Συνταγές για χορτοφάγους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon