Διατροφή

Κρέας: Ποια κρέατα αποτελούν το κύριο συστατικό της διατροφής μας;

Κρέας: Ποια κρέατα αποτελούν το κύριο συστατικό της διατροφής μας;

Κρέας:

Το κρέας ήταν στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής από τους προϊστορικούς χρόνους και η εξημέρωση ζώων για γάλα και κρέας ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την εμφάνιση μόνιμων ανθρώπινων κοινοτήτων που ξεκινούσαν περίπου το 10.000 π.Χ. Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση κρέατος, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά και πρωτεΐνες, συνέβαλε στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής και στην πνευματική ανάπτυξη κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Ωστόσο, επειδή οι άνθρωποι απαιτούν σημαντική ποσότητα διατροφής, τα ζωικά προϊόντα μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές απαιτήσεις του ανθρώπινου σώματος, επιτρέποντάς του να υποστηρίζει τις καθημερινές δραστηριότητες και να συμμετέχει με χαρά σε δραστηριότητες. Το κρέας, γενικά, αναφέρεται σε ζωικά όργανα όπως ο σπλήνας, τα νεφρά, ο εγκέφαλος και άλλοι ιστοί που μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο και περιέχουν μια ποικιλία απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Το κρέας που τρώμε συχνότερα

Σύμφωνα με την τρέχουσα έρευνα, τα 5 κορυφαία ζωικά κρέατα που καταναλώνονται από τον άνθρωπο είναι τα εξής:

Κοτόπουλο

Η κατανάλωση κοτόπουλου αυξάνεται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο κρέας στον κόσμο, ενώ η κατανάλωση χοιρινού κρέατος μειώνεται ακόμη και στις πιο δημοφιλείς περιοχές του. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πτηνοτροφεία μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι ένα από τα πιο σφαγμένα ζώα από τον άνθρωπο. Η σάρκα κοτόπουλου είναι ένα πολύ θρεπτικό στοιχείο τροφής που είναι εύκολα προσβάσιμο, φθηνό, έχει ωραία γεύση και απαλή υφή. Ως αποτέλεσμα, λατρεύεται γενικά σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται συχνά για την κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνη. Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια κοτόπουλα παράγονται στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και άλλες χώρες. Το κρέας κοτόπουλου είναι από εκείνα τα φαγητά που φτιάχνονται πολύ απλά και προτιμούν ακόμη και τα παιδιά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το 2021, το κοτόπουλο έχει αποτύπωμα άνθρακα που είναι σχεδόν το μισό από αυτό του χοιρινού κρέατος, το ένα τέταρτο του βοείου κρέατος και σχεδόν το ένα έβδομο εκείνο του αρνιού ανά κιλό που καταναλώνεται.

Χοιρινό

Το χοιρινό είναι ένα δημοφιλές κρέας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Αμερικής, της Ευρώπης και ορισμένων ασιατικών χωρών όπως το Βιετνάμ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Κίνα παράγει το περισσότερο χοιρινό, ενώ ακολουθείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χοιρινό είναι μια καλή επιλογή για το σέρβις φαγητού, καθώς είναι ένα οικονομικό κρέας στην παραγωγή, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και προσαρμόζεται. Ένας άλλος λόγος για την αύξηση της δημοτικότητας και των πωλήσεων του χοιρινού κρέατος είναι η ευελιξία του. Το χοιρινό κρέας είναι ένας θαυμάσιος ανταγωνιστής για την παραγωγή διαφοροποιημένων, υγιεινών και οικονομικά γευμάτων και πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις. Η μεγαλύτερη κατανάλωση χοιρινού κρέατος στη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων οδηγεί σε αυξημένη επιθυμία και ζήτηση για χοιρινό. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και έχει το πλεονέκτημα ότι περιέχει πολλή βιταμίνη Β1.

Μοσχάρι

Το κρέας από βοοειδή αναφέρεται ως βόειο κρέας στον γαστρονομικό κόσμο. Οι αγελάδες, οι ταύροι, οι δαμαλίδες και τα βόδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βοείου κρέατος. Σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, η αποδοχή του ως πηγή τροφής ποικίλλει. Το βοδινό κρέας είναι ένα πολύ προσαρμόσιμο κρέας. Υπάρχουν πολλά κομμάτια βοείου κρέατος που θα σας προσφέρουν μια ξεχωριστή γεύση και υφή. Είναι ένα από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά με τη μορφή νερού, πρωτεΐνης, λίπους, μετάλλων και περιορισμένου αριθμού υδατανθράκων. Στατιστικά, η συνολική παραγωγή βοείου κρέατος το 2021 θα έφτανε τους 92 εκατομμύρια τόνους. Πέρυσι, ο κόσμος κατανάλωσε 65 δισεκατομμύρια κιλά βοείου κρέατος. Το 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο κορυφαίος καταναλωτής βοείου κρέατος στον κόσμο, ακολουθούμενες από την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Πρόβατο

Το πρόβειο κρέας είναι ένα από τα πιο ευρέως καταναλωτικά κρέατα στον κόσμο, με εκατομμύρια κιλά να καταναλώνονται κάθε χρόνο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας αρνιού στον κόσμο, με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να αντιπροσωπεύουν το 99% του συνόλου του αρνιού που εισάγεται. Η Μογγολία, το Τουρκμενιστάν, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία και η Ελλάδα είναι τα έθνη που καταναλώνουν τα περισσότερα πρόβατα και κατσίκες. Σύμφωνα με μια έκθεση, ο μέσος Μογγόλος καταναλώνει περίπου 50 κιλά αιγοπρόβειου κρέατος κάθε χρόνο. Έχει γεύση και υφή που συγκρίνεται με το κατσικίσιο κρέας. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόβατα δεν εκτρέφονται συνήθως για κατανάλωση κρέατος. Αντίθετα, πολλοί εκτροφείς προβάτων διατηρούν πρόβατα για παραγωγή μαλλιού. Η συνολική παραγωγή κρέατος αρνιού το 2021 θα φτάσει τους 18 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με μια μελέτη.

Κατσίκι

Το πιο άπαχο κόκκινο κρέας είναι το κατσικίσιο κρέας. Ένας από τους κύριους λόγους γι’ αυτό είναι ότι είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και χοληστερόλη από άλλα άπαχα κρέατα όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα. Μια μελέτη δείχνει ότι μια μερίδα κατσικίσιου κρέατος έχει 122 θερμίδες, που είναι σημαντικά λιγότερες από 179 του βοείου κρέατος και 162 του κοτόπουλου. Το κατσικίσιο κρέας είναι επίσης χαμηλότερο σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά, αλλά περιλαμβάνει περισσότερο σίδηρο από το βόειο κρέας και το κοτόπουλο, το οποίο είναι σημαντικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Το κατσίκι είναι το κόκκινο κρέας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη. Το κατσικίσιο κρέας καταναλώνεται από περίπου το 63% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό;

4 πρωινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να χάσετε βάρος

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε για να χάσετε βάρος;

Οι γρήγορες δίαιτες βοηθούν στην απώλεια βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.