Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστουρμαδόπιτα: Θα την λατρέψεις ακόμα κι αν δεν τρως παστουρμά

Παστουρμαδόπιτα: Θα την λατρέψεις ακόμα κι αν δεν τρως παστουρμά

Παστουρμαδόπιτα: Ακόμα κι αν δεν είστε φαν του παστουρμά, αυτή η συνταγή μπορεί να σας κερδίσει με τη γεύση και την υφή της.

Η παστουρμαδόπιτα είναι ένα νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει την πλούσια γεύση του παστουρμά με αφράτη ζύμη και άλλα υλικά. Ακόμα κι αν δεν είστε φαν του παστουρμά, αυτή η συνταγή μπορεί να σας κερδίσει με τη γεύση και την υφή της. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να τη δοκιμάσετε.


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. παστουρμά (ή αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν ή μπέικον)
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Υλικών: Ξεκινήστε κόβοντας τον παστουρμά σε μικρές λωρίδες ή κομματάκια. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο φέτα και το κασέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά της αρεσκείας σας.
  2. Προετοιμασία Ζύμης: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε τα μισά φύλλα κρούστας, φροντίζοντας να τα αλείψετε με ελαιόλαδο ανάμεσα σε κάθε φύλλο για να αποκτήσουν τραγανή υφή.
  3. Συναρμολόγηση: Στην επιφάνεια των φύλλων, απλώστε ομοιόμορφα τον παστουρμά και από πάνω το μείγμα των τυριών. Στη συνέχεια, ρίξτε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας και πάλι με ελαιόλαδο.
  4. Ετοιμασία του μείγματος αυγών: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την πίτα.
  5. Ψήσιμο: Πασπαλίστε με σουσάμι αν επιθυμείτε και ψήστε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
  6. Σερβίρισμα: Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, και απολαύστε την με μια δροσερή σαλάτα.

Η παστουρμαδόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από οικογενειακά γεύματα έως εορτασμούς, και σίγουρα θα γίνει αγαπημένη επιλογή για όλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παρανοήσεις σε σχέση με τα λιπαρά

Σουπιά - Μία νηστίσιμη τροφή με εκπληκτικά θρεπτικά οφέλη 

Πώς ο χυμός ντομάτας μειώνει φυσικά τα επίπεδα χοληστερίνης 

Γιατί χάνουμε την όρεξή μας κατά το μαγείρεμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon