Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεύση από Ινδία: Κοτόπουλο ταντούρι 

Γεύση από Ινδία: Κοτόπουλο ταντούρι 

Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο που φημίζεται για την πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα.


Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο που φημίζεται για την πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό κοτόπουλο ταντούρι στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (χυμός)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 4 εκ., τριμμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ταντούρι μπαχαρικά (μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή να φτιάξετε δικό σας με μπαχάρι, κύμινο, κόκκινη πιπεριά, και κανέλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
  • Λάδι για ψήσιμο

 

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά ταντούρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, προτιμότερα όλη τη νύχτα.
  2. Προετοιμασία ψησίματος: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αν έχετε ψησταριά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ακόμα καλύτερη γεύση.
  3. Ψήσιμο: Στραγγίστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε μια ταψί ή σε σχάρα. Ραντίστε με λίγο λάδι πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά μαγειρεμένα. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά, ψήστε για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή νανοπίτες.

Καλή σας όρεξη! Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

6+1 Είδη τσαγιού για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Είναι πράγματι οι σαλάτες πάντα τόσο υγιεινές;

Η κακή διατροφή στην εφηβεία επηρεάζει τη συμπεριφορά στην ενηλικίωση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon