Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες.

Όταν πρόκειται για τη σωστή υφή μιας πανακότας, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λεπτής και δροσιστικής και βαριάς και μαστιχωτής (συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης ζελατίνης ή κρέμας). Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες. Χρησιμοποιήστε τα εμποτισμένα αμύγδαλα αφού τα στραγγίσετε, ρίχνοντάς τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα ψήνετε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά.


  • 100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 180 ml πλήρες γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 170C  για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις βράσει ο ατμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα από μια σήτα (κρατάμε τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα) και μετά ζυγίζουμε το υγρό. Συμπληρώστε μέχρι τα 500 ml με περισσότερη κρέμα, αν χρειάζεται.

Ενώνουμε τα στραγγισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, τα σκορπίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσει, στύβουμε το περιττό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα/κρέμα μέχρι να βράσουν στον ατμό και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα σε καλούπια δαριόλ ή μπολ για επιδόρπιο, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε παγωμένο με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κατανάλωση γλυκών μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό σε 5 λεπτά; [vid]

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon