Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες.


Όταν πρόκειται για τη σωστή υφή μιας πανακότας, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λεπτής και δροσιστικής και βαριάς και μαστιχωτής (συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης ζελατίνης ή κρέμας). Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες. Χρησιμοποιήστε τα εμποτισμένα αμύγδαλα αφού τα στραγγίσετε, ρίχνοντάς τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα ψήνετε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • 100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 180 ml πλήρες γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 170C  για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις βράσει ο ατμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα από μια σήτα (κρατάμε τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα) και μετά ζυγίζουμε το υγρό. Συμπληρώστε μέχρι τα 500 ml με περισσότερη κρέμα, αν χρειάζεται.

Ενώνουμε τα στραγγισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, τα σκορπίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσει, στύβουμε το περιττό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα/κρέμα μέχρι να βράσουν στον ατμό και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα σε καλούπια δαριόλ ή μπολ για επιδόρπιο, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε παγωμένο με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κατανάλωση γλυκών μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό σε 5 λεπτά; [vid]

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon