Φτάσαμε στο Μεγάλο Σάββατο που είναι η μέρα που πρέπει να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για την ομαλή εισαγωγή των μη αρτύσιμων τροφίμων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.
Ιδανική επιλογή για το μεσημέρι του Σαββάτου είναι μια ντοματόσουπα (με ή χωρίς λάδι), εμπλουτισμένη με λαχανικά της εποχής και ρύζι ή πατάτα σε συνδυασμό με ψωμί ή παξιμάδι (στις κατάλληλες ποσότητες) για περισσότερη ενέργεια. Μια επιλογή θρεπτική, αλλά και φιλική για το πεπτικό σας σύστημα. Και για το βράδυ, η παραδοσιακή Μαγειρίτσα μας περιμένει (δείτε εδώ συνταγή).
Τι μπορείτε να φάτε για πρωινό;
Ψωμί ολικής ή σικάλεως με ταχίνι ή χαλβά και τσάι. Επιλογή πλούσια ενεργειακά, αλλά και σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πολυακόρεστων λιπαρών και φυτικών ινών
Φυσικό χυμό φρούτων με μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης ή κάποιο σπιτικό, νηστίσιμο κουλουράκι. Διατροφικά χαρακτηριστικά της επιλογής αυτής η ενέργεια, οι βιταμίνες που παρέχει και ποικίλουν ανάλογα με τα φρούτα επιλογής και οι φυτικές ίνες
Φυσικό χυμό φρούτων ή τσάι συνδυασμένα με φρυγανιές ή ψωμί (σικάλεως/ολικής) με μέλι ή μαρμελάδα και μαργαρίνη, με διατροφικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της δεύτερης επιλογής (ενέργεια, βιταμίνες και φυτικές ίνες)
Τα σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας
Φρέσκα φρούτα ή το χυμό αυτών
Ξηρά φρούτα
Ξηρά φρούτα συνδυασμένα με ξηρούς καρπούς
Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, παστέλι ή χαλβά, προς ικανοποίηση και της επιθυμίας για γλυκό
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube