Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Mango Salsa: Συνταγή για μια γευστική ανατροπή για Mango Salsa

Mango Salsa: Συνταγή για μια γευστική ανατροπή για Mango Salsa

Mango Salsa: Η σάλσα μάνγκο είναι ένα ζωντανό, δροσιστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων μάνγκο με πικάντικες, νόστιμες γεύσεις. Είναι τέλειο ως ντιπ, επικάλυψη για ψητά κρέατα ή συμπλήρωμα τάκος.


Η σάλσα μάνγκο είναι ένα ζωντανό, δροσιστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων μάνγκο με πικάντικες, νόστιμες γεύσεις. Είναι τέλειο ως ντιπ, επικάλυψη για ψητά κρέατα ή συμπλήρωμα τάκος. Εδώ είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μάνγκο στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προσαρμόζεται στη γεύση)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τα μάνγκο: Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τα ώριμα μάνγκο πρέπει να είναι σφιχτά αλλά ελαφρώς μαλακά στην αφή. Αποφύγετε τα υπερώριμα μάνγκο για να αποφύγετε το μούχλα στη σάλσα σας.

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά: Κόψτε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι. Εάν προτιμάτε μια πιο ήπια σάλσα, αφαιρέστε τους σπόρους από το jalapeño. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά jalapeño, προσαρμόζοντας την ποσότητα με βάση τη θερμότητα που προτιμάτε.

Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα μάνγκο σε κύβους, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και την πιπεριά jalapeño. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Προσθέστε κόλιανδρο και χυμό λάιμ: Προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο στο μπολ. Στύψτε το χυμό ενός λάιμ πάνω από το μείγμα. Ο χυμός λάιμ προσθέτει μια πικάντικη γεύση και βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας των μάνγκο.

Καρυκεύστε τη σάλτσα με αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.

Ψύξτε και σερβίρετε: Για καλύτερα αποτελέσματα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη σάλσα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Σερβίρετε τη σάλσα μάνγκο με τσιπς τορτίγιας, ψητό ψάρι ή κοτόπουλο ή ως επικάλυψη για τάκος.

Απολαύστε αυτή την απολαυστική σάλτσα μάνγκο που σίγουρα θα προσθέσει μια έκρηξη γεύσης σε κάθε γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το Τροπικό Κοκτέιλ του Καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το Μάνγκο Μαργαρίτα

Tropical Mango Delight Cocktail: Ένα υπέροχο τροπικό κοκτέιλ με μάνγκο

Τροπική φρουτοσαλάτα με ντρέσινγκ από λάιμ καρύδας

Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σορμπέ μάνγκο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Close Icon