Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μακαρόνια Amatriciana: Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale


Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale (ιταλικό μπέικον από χοιρινό μάγουλο), ντομάτες, πεκορίνο τυρί και μαύρο πιπέρι, δημιουργώντας μια πλούσια και γεμάτη γεύση που σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Υλικά:

  • 400γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
  • 150γρ. guanciale (ή πανκέτα αν δεν βρείτε guanciale), κομμένο σε λωρίδες
  • 400γρ. κονσέρβα αποφλοιωμένων ντοματών (ή φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες)
  • 50γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν θέλετε επιπλέον πικάντικη γεύση)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά:

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε τα.
  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα:

    • Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το guanciale (ή την πανκέτα) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό και να απελευθερώσει το λίπος του, περίπου 5-7 λεπτά. Αν υπάρχει πολύ λίπος, μπορείτε να αφαιρέσετε λίγο, αλλά κρατήστε αρκετό για να δώσει γεύση.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες:

    • Ρίξτε τις ντομάτες στο τηγάνι, σπάστε τες με μια ξύλινη κουτάλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, πιπέρι καγιέν για έξτρα πικάντικη γεύση.
  4. Συνδυάστε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά:

    • Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν πλήρως. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών για να τη χαλαρώσετε.
  5. Ολοκληρώστε με το τυρί:

    • Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μισό από το τριμμένο πεκορίνο. Ανακατέψτε για να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε:

    • Σερβίρετε αμέσως την μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα, προσθέτοντας το υπόλοιπο πεκορίνο και μια επιπλέον πινελιά φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.

Απολαύστε την παραδοσιακή μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα με ένα ποτήρι κόκκινο ιταλικό κρασί, όπως ένα Chianti ή Montepulciano!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες ιδέες για νόστιμα και οικονομικά γεύματα

Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα μου την ημέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon