Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας.

Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα.


Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκόρδα, λιωμένα
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο, κατά βούληση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο ψησίματος για να είναι al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε τα στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και, μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το φρέσκο σπανάκι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
  3. Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια με το μείγμα σπανακιού και την θρυμματισμένη φέτα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τη μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε τη μακαρονάδα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε την!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μπουφέδες, φέρνοντας γεύσεις και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λίπος στην κοιλιά: 1 φρούτο, 1 τσάι και 1 μπαχαρικό για αδυνάτισμα

Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Τα οφέλη του λωτού για τη βελτίωση της όρασης

Η παχυσαρκία είναι νόσος και κάθε ενήλικας ξεχωριστός ασθενής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon