Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα 

Συνταγή μακαρονάδας: Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας.


Η μακαρονάδα φούρνου με σπανάκι και φέτα είναι μια νοστιμότατη και υγιεινή επιλογή για κάθε οικογένεια. Προετοιμάζεται εύκολα και φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκόρδα, λιωμένα
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο, κατά βούληση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο ψησίματος για να είναι al dente. Στραγγίξτε και κρατήστε τα στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και, μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το φρέσκο σπανάκι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε το μπούκοβο, αν χρησιμοποιείτε.
  3. Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια με το μείγμα σπανακιού και την θρυμματισμένη φέτα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τη μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο ταψί και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε τη μακαρονάδα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε την!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μπουφέδες, φέρνοντας γεύσεις και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λίπος στην κοιλιά: 1 φρούτο, 1 τσάι και 1 μπαχαρικό για αδυνάτισμα

Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Τα οφέλη του λωτού για τη βελτίωση της όρασης

Η παχυσαρκία είναι νόσος και κάθε ενήλικας ξεχωριστός ασθενής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon