Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια: Για τις ημέρες που δεν έχετε  χρόνο

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια: Για τις ημέρες που δεν έχετε  χρόνο

Η μακαρονάδα με κολοκυθάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε. Είναι γευστική, υγιεινή και έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο.

Η μακαρονάδα με κολοκυθάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε. Είναι γευστική, υγιεινή και έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει εσάς και τους αγαπημένους σας.


 

Υλικά:

  • 250 γρ. μακαρόνια (προτιμήστε σπαγγέτι ή πένες)
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
  • Τυρί φέτα ή παρμεζάνα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο μακαρονιών: Ξεκινήστε βράζοντας μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Μην ξεχάσετε να κρατήσετε μισό φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών πριν τα στραγγίξετε.
  2. Προετοιμασία κολοκυθιών: Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, πλύνετε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες ή κύβους. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο αλάτι και να τα αφήσετε να στραγγίξουν για 10 λεπτά, ώστε να αποβάλλουν την υγρασία τους.
  3. Σοτάρισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει άρωμα. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα μακαρόνια για να μην κολλήσουν.
  4. Συνδυασμός: Όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά ώστε να συνδυαστούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αν έχετε, φρέσκο βασιλικό.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με πρόσθετο βασιλικό για extra γεύση.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για τις μέρες που θέλετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο! Απολαύστε την!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποιον τρόπο η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή

Γιατί να εντάξετε τους ξηρούς καρπούς στην διατροφή σας

Τα οφέλη των καρυδιών το πρωί με άδειο στομάχι

Ποια τρόφιμα θρέφουν τα καρκινικά κύτταρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon