Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Κολοκύθια: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και ντοματίνια 

Μοσχάρι Κολοκύθια: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και ντοματίνια 

Μοσχάρι Κολοκύθια: Το μοσχαράκι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο στο σπίτι.


Το μοσχαράκι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο στο σπίτι. Με τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες μαγειρεμένες με τραγανή κρούστα από ψίχα ψωμιού, τυρί παρμεζάνα και βότανα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Για να φτιάξετε μοσχαράκι κρούστας  με κολοκυθάκια και ντοματίνια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πίντα ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

Οδηγίες

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 375°F (190°C). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τρίμματα ψωμιού, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Πιέστε το μείγμα πάνω στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι η φλούδα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις στον προθερμασμένο φούρνο για να τελειώσουν το μαγείρεμα, περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F για μέτρια-σπάνια.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό να σιγοβράσει το αλκοόλ. Μόλις ψηθούν οι μοσχαρίσιες μπριζόλες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια στο πλάι.

Αυτό το πιάτο  με κολοκυθάκια και ντοματίνια είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στο επόμενο δείπνο σας. Η τραγανή φλούδα από ψίχουλα ψωμιού και τυρί παρμεζάνα προσθέτει μια νόστιμη τραγανή γεύση στις τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, ενώ τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια προσφέρουν μια έκρηξη φρέσκιας γεύσης. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα γκουρμέ γεύμα στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Πώς τα Ωμέγα 3 συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και στην υγεία γενικότερα;

Νόστιμα Ροφήματα Μοκτέιλ: Απολαύστε τη Φρεσκάδα χωρίς Αλκοόλ!

Χυμός Σέλινου και Επιδερμίδα: Φυσική Φροντίδα και Υγιής Εμφάνιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon