Διατροφή

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

Μαγειρική Tips: Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς. Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως μαγειρεύετε κάποιες τροφές παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζονται ή κάποιες άλλες καταλήγουν πάντα να σας κολλάνε. Μην τα παρατάτε. Ακόμα και οι καλύτεροι σεφ χρειάζονται κάποιες φορές ένα μικρό χέρι βοηθείας για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα. 6 κόλπα που μπορούν να τελειοποιήσουν τη μαγειρική σας

  1. Ζυμαρικά χωρίς λάδι, που όμως δεν θα σας κολλάνε

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ή πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό πριν βράσουν τα ζυμαρικά θα τα αποτρέψουν από το να καταλήξουν μια μάζα μετά. Ίσως λειτουργεί όντως, ωστόσο, κάνει και την σάλτσα να γλιστράει από αυτά. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε τη σωστή δοσολογία νερού, 1 λίτρο για 100 γραμμάρια μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γρ. φρέσκα ζυμαρικά, θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα λύνεται χωρίς τη βοήθεια του λαδιού.

  1. Μαγειρική σόδα για το ξεφλούδισμα των αυγών

Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα πριν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και βγάλτε τη από τη φωτιά για 13 λεπτά. Είστε έτοιμοι να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

  1. Ζεστάνετε το φαγητό σε σχήμα δαχτυλιδιού

Τοποθετήστε το φαγητό, που πρόκειται να ζεστάνετε, σε σχήμα κύκλου μέσα στο πιάτο σας και αφήστε το κέντρο άδειο πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα κάθε φορά.

  1. Μην παραψήνετε το ψάρι σας

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

  1. Τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας, για να μη μαραθεί

Αν τυλίξετε το μαρούλι σας σε ένα χαρτί κουζίνας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, θα μείνει τραγανό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Το χαρτί θα απορροφήσει κάθε παραπάνω υγρασία που θα μπορούσε να το μαράνει.

  1. Χρονομετρήστε το βράσιμο των αυγών
  • Αν προτιμάτε μελάτο το αυγό σας, βράστε το για περίπου 6 λεπτά και για να είναι σφιχτό, για περίπου 10 λεπτά.
  • Καθόλου πολύπλοκες συμβουλές και εύκολες να τις θυμάστε. Θα σας γλυτώσουν χρόνο και απογοήτευση για το μαγειρικό σας ταλέντο. Δοκιμάστε τις!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δυο tips για την κουζίνα που αφορούν σκόρδα και πατάτες

Μυστικό από σεφ να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.