Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Μαγειρική Tips: Για να μη σας ξεφεύγουν τα πράγματα εντελώς

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.


Μαγειρική Tips: Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς. Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως μαγειρεύετε κάποιες τροφές παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζονται ή κάποιες άλλες καταλήγουν πάντα να σας κολλάνε. Μην τα παρατάτε. Ακόμα και οι καλύτεροι σεφ χρειάζονται κάποιες φορές ένα μικρό χέρι βοηθείας για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα. 6 κόλπα που μπορούν να τελειοποιήσουν τη μαγειρική σας

  1. Ζυμαρικά χωρίς λάδι, που όμως δεν θα σας κολλάνε

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ή πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό πριν βράσουν τα ζυμαρικά θα τα αποτρέψουν από το να καταλήξουν μια μάζα μετά. Ίσως λειτουργεί όντως, ωστόσο, κάνει και την σάλτσα να γλιστράει από αυτά. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε τη σωστή δοσολογία νερού, 1 λίτρο για 100 γραμμάρια μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γρ. φρέσκα ζυμαρικά, θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα λύνεται χωρίς τη βοήθεια του λαδιού.

  1. Μαγειρική σόδα για το ξεφλούδισμα των αυγών

Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα πριν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και βγάλτε τη από τη φωτιά για 13 λεπτά. Είστε έτοιμοι να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

  1. Ζεστάνετε το φαγητό σε σχήμα δαχτυλιδιού

Τοποθετήστε το φαγητό, που πρόκειται να ζεστάνετε, σε σχήμα κύκλου μέσα στο πιάτο σας και αφήστε το κέντρο άδειο πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα κάθε φορά.

  1. Μην παραψήνετε το ψάρι σας

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

  1. Τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας, για να μη μαραθεί

Αν τυλίξετε το μαρούλι σας σε ένα χαρτί κουζίνας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, θα μείνει τραγανό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Το χαρτί θα απορροφήσει κάθε παραπάνω υγρασία που θα μπορούσε να το μαράνει.

  1. Χρονομετρήστε το βράσιμο των αυγών
  • Αν προτιμάτε μελάτο το αυγό σας, βράστε το για περίπου 6 λεπτά και για να είναι σφιχτό, για περίπου 10 λεπτά.
  • Καθόλου πολύπλοκες συμβουλές και εύκολες να τις θυμάστε. Θα σας γλυτώσουν χρόνο και απογοήτευση για το μαγειρικό σας ταλέντο. Δοκιμάστε τις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δυο tips για την κουζίνα που αφορούν σκόρδα και πατάτες

Μυστικό από σεφ να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon