Συνταγές

Tips Μαγειρικής: Μυστικά για εύγευστο καφέ φίλτρου

Tips Μαγειρικής: Μυστικά για εύγευστο καφέ φίλτρου

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Tips Μαγειρικής: O μάγος της μαγειρικής, όπως αποκαλούν συχνά τον Alton Brown, έχει ένα μυστικό για καφέ φίλτρου με απαράμιλλη γεύση. Ο γνωστός συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων αλλά και παρουσιαστής της θρυλικής πια εκπομπής «Good Eats» πίνει καφέ το πρωί, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος δηλαδή. Μόνο που ο Alton προσθέτει λίγο χοντρό αλάτι στην καφετιέρα του. Για να γίνεται λιγότερο πικρός ο καφές, όπως λέει. «Το αλάτι όχι μόνο κόβει την πικράδα του καφέ, αλλά εξομαλύνει και την άσχημη γεύση του νερού που έχουμε στο δοχείο. Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη», λέει χαρακτηριστικά.

Και έχει μάλιστα και τη σωστή αναλογία. Όπως εξηγεί, για κάθε κούπα νερού που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε στιγμιαίο καφέ, χρειαζόμαστε δύο κουταλιές της σούπας καφέ και το 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.

Και το βάζει μέσα στην καφετιέρα, πάνω από τον καφέ.

Πέντε τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση στη μαγιονέζα

Συνδυασμοί που ξυπνούν τον ουρανίσκο

Η μαγιονέζα είναι από μόνη της ένα υπέροχο γαρνίρισμα για πολλά πιάτα, γιατί να την τρως όμως μόνο στην πιο απλή της εκδοχή;

Πολύ εύκολα μετατρέπεται σε πεντανόστιμο dip σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις αλλά και τη μαγειρική φιλοσοφία της στιγμής.

Να τι παίρνεις λοιπόν αν ανακατέψεις απλώς καλά τα παρακάτω συστατικά σε 1/2 κούπα μαγιονέζα. Τόσο απλά…

Σκορδάτη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο και 1/4 της κούπας πολτοποιημένες ελιές

Πικάντικη μαγιονέζα: 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Όξινη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1/4 του κουταλιού πάπρικα

Μυρωδάτη μαγιονέζα: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και εστραγκόν

Γκουρμέ μαγιονέζα: 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο χρένο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε ο καφές χαρίζει χρόνια ζωής

Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνουμε κάθε μέρα;

Η απενοχοποίηση της μαγιονέζας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.