Η τάρτα τζιαντούγια είναι μια απολαυστική γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή της φουντουκιάς. Αυτή η ιταλική συνταγή είναι ιδανική για να κλείσετε ένα γεύμα με γλυκό τρόπο ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε κάποια γιορτή.

Υλικά:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. σοκολάτα υγείας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τζιαντούγια (κρέμα φουντουκιού)
- 3 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε τη βάση: Ξεκινήστε θρυμματίζοντας τα μπισκότα σε ένα μπολ. Μπορείτε να τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη ή να τα επεξεργαστείτε σε ένα μίξερ. Μετά, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το κακάο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.
- Φτιάξτε τη βάση της τάρτας: Πάρτε μια φόρμα για τάρτα (διάμετρος 24 εκ.) και στρώστε την με λαδόκολλα. Ρίξτε το μείγμα μπισκότου στη φόρμα και πιέστε το καλά με τα δάχτυλα ή με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει.
- Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα και την τζιαντούγια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα αυγά: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση της τάρτας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
- Σερβίρισμα: Αφήστε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή φουντούκια από πάνω.

Αυτή η τάρτα τζιαντούγια θα σας κερδίσει με τη γεύση της και θα γίνει σίγουρα αγαπημένη!