Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πώς να φτιάξετε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης;

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πώς να φτιάξετε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης;

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Το Κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, δημοφιλές στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το απολαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα ως αγαπημένο σνακ ή πρωινό.


Το Κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, δημοφιλές στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το απολαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα ως αγαπημένο σνακ ή πρωινό. Η παρασκευή κουλουριών στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας την απλότητα με τα νόστιμα αποτελέσματα. Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για ψωμί
  • 1 πακέτο (7g) ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να φτιάξετε κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ξερή μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αυτό δείχνει ότι η μαγιά είναι ενεργή.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς και το ελαιόλαδο.
Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα για περίπου 1-1,5 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (390°F) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τρυπήστε την για να απελευθερωθεί ο αέρας και χωρίστε τη σε ίσα μέρη. Τυλίξτε κάθε μέρος σε ένα μακρύ σχοινί και διαμορφώστε το σε κύκλο, επικαλύπτοντας ελαφρά τις άκρες για να σφραγιστούν.
Βουτήξτε κάθε δαχτυλίδι κουλούρι σε ένα μπολ με νερό και μετά σε ένα πιάτο γεμάτο με σουσάμι, φροντίζοντας να στρώσουν ομοιόμορφα την επιφάνεια.


Τοποθετούμε τις ροδέλες κουλουρίου στο έτοιμο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρουμε.
Απολαύστε το σπιτικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή τσάι για μια απολαυστική γεύση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σχολικό κυλικείο και παιδική διατροφή

Η χειρότερη και η καλύτερη τροφή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Φτιάξτε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης

Πες ναι στο πρωινό, κάνει καλό σε μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon