ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατανάλωση νερού και απώλεια ενός κιλού το μήνα!

Κατανάλωση νερού και απώλεια ενός κιλού το μήνα!

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, λιπαίνει τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Και σύμφωνα με μια μελέτη, το νερό βοηθάει σημαντικά και στο αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Αδυνάτισμα με νερό; Πώς έγινε η μελέτη

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος πίνει μισό λίτρο νερό πριν από κάθε κύριο γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) χάνει περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό πριν τα γεύματά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων. Αρχικά τους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν οδηγία να καταναλώνουν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε κύριο γεύμα. Αυτό γινόταν κάθε μέρα για 12 εβδομάδες (3 μήνες). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν οδηγία απλά “να φαντάζονται ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο”, πριν από κάθε κύριο γεύμα. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος. Αυτές αφορούσαν το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

Πόσα κιλά χάνετε με μισό λίτρο νερό πριν το γεύμα

Σε σύγκριση με την δεύτερη ομάδα, τα μέλη της πρώτης έχασαν κατά μέσο όρο 1,3 κιλά περισσότερο σε βάρος κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων. Το νερό βοηθάει στο αδυνάτισμα, αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας…

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Helen Parretti, υποστηρίζει ότι αυτή η έρευνα παρέχει “πρώιμα αποτελέσματα” για την θετική επίδραση του νερού στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ απλή συμβουλή που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως καρδιακή νόσο και νεφρική ανεπάρκεια. Για αυτά τα άτομα η κατανάλωση μισού λίτρου νερού πριν από κάθε κύριο γεύμα μπορεί να μην ενδείκνυται. Σε κάθε περίπτωση είναι σώφρον να ενημερώνετε τον γιατρό σας για κάθε σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας, πριν ν΄αρχίσετε να τις εφαρμόζετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.