Διατροφή

Γιαουρτόπιτα: Ένα κάλεσμα από την παράδοση με μοντέρνα twists για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα

Γιαουρτόπιτα: Ένα κάλεσμα από την παράδοση με μοντέρνα twists για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα

Γιαουρτόπιτα: Μπορεί σαν όνομα, να μη σου δίνει την αίσθηση του γλυκού γιατί το γιαούρτι έχεις συνηθίσει να το τρως σκέτο ή με δημητριακά για πρωινό. Κι όμως! Η πίτα με το γιαούρτι είναι μία απίθανη συνταγή και στη γεύση, αλλά και για να φτιάξεις ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού που έφτιαχναν παλαιότερα οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας. Αν θέλεις, όμως, να νοσταλγήσεις το παρελθόν, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή… Γιαουρτόπιτα! Μπορεί σαν όνομα, να μη σου δίνει την αίσθηση του γλυκού γιατί το γιαούρτι έχεις συνηθίσει να το τρως σκέτο ή με δημητριακά για πρωινό. Κι όμως! Η πίτα με το γιαούρτι είναι μία απίθανη συνταγή και στη γεύση, αλλά και για να φτιάξεις ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό. Αρχικά, το γιαούρτι από μόνο του αποτελεί μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, καθώς περιέχει λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορος και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ υπάρχουν και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης αρρώστων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος και φροντίζει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Όμως, πόσο νόστιμη θα είναι μία πίτα με γιαούρτι; Δοκίμασέ την!

Υλικά συνταγής:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Γλυκό του κουταλιού ( ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση συνταγής:

1) Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3) Προσθέτουμε το γιαούρτι  και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
4) Βάζουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
6) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει τελείως, σερβίρουμε με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας.

Η συνταγή αυτή ίσως να σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς ή μία εκδρομή σε κάποιο χωριό! Ό,τι και να σας θυμίσει, σημασία έχει να το απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Λαχταριστά brownies πρωτεΐνης για υγιεινές απολαύσεις

Κεφίρ: Ένα υπέροχο ρόφημα με πρωτεΐνη και πολλά οφέλη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

Σολομός συνταγή: Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι γνωστός και για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει.

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση αμύλου και φυτικών ινών στη διατροφή

Άμυλο Υδατάνθρακες: Μια διατροφή που δίνει έμφαση στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα είναι σχεδόν πάντα χαμηλή σε λιπαρά που μπορούν να βλάψουν την υγεία και υψηλή σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνεργάζονται και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων παχυσαρκίας, καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, οδοντικής τερηδόνας, γαστρεντερικών διαταραχών και υποσιτισμού.