Διατροφή

Ψωμί από γιαούρτι: Μια ανάλαφρη συνταγή για ψωμί με πρωτεΐνη και ασυναγώνιστη γεύση

Ψωμί από γιαούρτι: Μια ανάλαφρη συνταγή για ψωμί με πρωτεΐνη και ασυναγώνιστη γεύση

Ψωμί από γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθώς η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή, ενισχύει την πεπτική λειτουργία και κάνει το ανοσοποιητικό μας πιο δυνατό.

Το ψωμί είναι ένα από τα βασικά συνοδευτικά στο μεσημεριανό μας τραπέζι. Συνοδεύει το γεύμα μας και μας χορταίνει. Οι παραλλαγές του είναι πολλές. Υπάρχει το παραδοσιακό, το χωριάτικο ψωμί, το σταρένιο, το γερμανικό και πολλά άλλα. Έχεις δοκιμάσει, όμως, ποτέ ψωμί φτιαγμένο με γιαούρτι; Το γιαούρτι είναι ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθώς η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή. Έχει διαπιστωθεί ότι το γιαούρτι συμβάλλει θετικά στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, ενισχύει την πεπτική λειτουργία και κάνει το ανοσοποιητικό μας πιο δυνατό. Επομένως, είναι σημαντικό να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Αν, λοιπόν, δεν είμαστε fun του σκέτου γιαουρτιού, μπορείς να το απολαύσεις σε μία διαφορετική συνταγή. Μία από αυτές είναι το ψωμί με το γιαούρτι.

Υλικά Συνταγής

  • 300 ml ζεστό νερό
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 2 κ. γ. μαγιά
  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή Ψωμιού

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τις 4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε καλά, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
  5. Πλάθουμε την ζύμη και δημιουργούμε μια μεγάλη μπάλα.
  6. Αλείφουμε την μπάλα με ελαιόλαδο, τη βάζουμε σε μια λεκάνη και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 90 λεπτά.
  7. Ύστερα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρεις μπάλες, τις ξαναβάζουμε στη λεκάνη και τις καλύπτουμε με μια πετσέτα. Τις αφήνουμε εκεί για 90 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  8. Χαράζουμε τα ζυμάρια με ένα μαχαίρι και τα ραντίζουμε με νερό.
  9. Ψήνουμε τα ζυμάρια μας στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  10. Όταν δούμε ότι παίρνουν χρώμα, σβήνουμε το φούρνο.
  11. Κάθε 15 λεπτά πρέπει να τα ψεκάζετε με νερό.

Η συγκεκριμένη συνταγή για ψωμί αποτελεί την απόλυτη συνταγή για διατροφή. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με τυρί, γαλοπούλα, αβοκάντο, αυγά και όποιον άλλο συνδυασμό επιθυμούμε. Παρακάτω στο video μπορείτε να δείτε και μία παραλλαγή για κετογονική διατροφή. Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

Θρεπτικό ψωμί κολοκύθας με αντιοξειδωτική δράση

Vegan στιφάδο με ρίζες λαχανικών και μυρωδικά

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.