ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου.Τα υπέρ και τα κατά

Γάλα αμυγδάλου.Τα υπέρ και τα κατά

Η κατανάλωση του γάλακτος αμυγδάλου ολοένα και κερδίζει έδαφος, κυρίως στο εξωτερικό, από τους χορτοφάγους και τους vegan, ενώ και στην Ελλάδα οι καταναλωτές δειλά – δειλά το επιλέγουν. Το μυστικό είναι ότι έχει λιγότερα λιπαρά από το αγελαδινό γάλα, ενώ δεν στερείται σε γεύση και γι΄ αυτό το προτείνουν οι διατροφολόγοι. Εμείς σας παραθέτουμε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της κατανάλωσής του.

Θετικά 

1. Έχει λίγες θερμίδες. Εάν ψάχνεις τον τρόπο να μειώσεις τις ημερήσιες θερμίδες, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να γίνει η αιτία, καθώς ένα ποτήρι μας προσφέρει μόνο 30 θερμίδες.
2. Δεν περιέχει ζάχαρη. Αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή, ειδικά στην επιλογή. Κάποιες εταιρίες λανσάρουν αυτό το προϊόν με την προσθήκη ζάχαρης, κάποιες άλλες όμως όχι.
Αρνητικά 

1. Χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ενώ μια μερίδα γαλακτοκομικών μας προσφέρει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης που βοηθούν στην ενίσχυση των μυών, μια μερίδα γάλα αμυγδάλου μας προσφέρει μόνο 1 γραμμάριο.

2. Είναι επεξεργασμένη τροφή. Αν προσπαθείς να μείνει μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τότε αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική για εσένα. Όπως σου προανέφερα περιέχει πολλά συμπληρώματα και πρόσθετα συστατικά, εκτός βέβαια αν το φτιάχνεις μόνη σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα παντζάρια να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σοβαρής κατάθλιψης;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε μαγειρίτσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.