Διατροφή

Διατροφή πανδημία: Καινοτομίες και βιώσιμοι τρόποι παραγωγής

Διατροφή πανδημία: Καινοτομίες και βιώσιμοι τρόποι παραγωγής

Τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επισήμανσης, για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με την αξία των προϊόντων διατροφής.

Διατροφή πανδημία: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στηρίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη διατροφική τους αξία και το χαμηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προωθεί τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να παράγει και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες τους και σεβόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Παράλληλα, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της και αναδεικνύει με τη συμβολή της, τη σημασία του κλάδου για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, σχετικά με:

  • Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραγόμενων προϊόντων διατροφής, που θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων.
  • Την ανασύνθεση των τροφίμων, με σταδιακή μείωση των επιπέδων πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και ενεργειακής αξίας. Στόχος η μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς τα πρότυπα κατανάλωσης διαρκώς μεταβάλλονται.
  • Τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και επάρκειας, με την προσφορά ασφαλών, θρεπτικών και οικονομικά προσιτών τροφίμων.

  • Την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και τη διανομή τους στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
  • Τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επισήμανσης, για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με την αξία των προϊόντων διατροφής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1.3 δισεκατομμύρια τόνοι φαγητού χάνονται ή σπαταλούνται: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 διατρέχουν οι παχύσαρκοι

Τροφές που βοηθούν να μειώσετε το κρέας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.