Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή πανδημία: Καινοτομίες και βιώσιμοι τρόποι παραγωγής

Διατροφή πανδημία: Καινοτομίες και βιώσιμοι τρόποι παραγωγής

Τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επισήμανσης, για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με την αξία των προϊόντων διατροφής.


Διατροφή πανδημία: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στηρίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη διατροφική τους αξία και το χαμηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προωθεί τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να παράγει και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες τους και σεβόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Παράλληλα, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της και αναδεικνύει με τη συμβολή της, τη σημασία του κλάδου για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, σχετικά με:

  • Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραγόμενων προϊόντων διατροφής, που θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων.
  • Την ανασύνθεση των τροφίμων, με σταδιακή μείωση των επιπέδων πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και ενεργειακής αξίας. Στόχος η μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς τα πρότυπα κατανάλωσης διαρκώς μεταβάλλονται.
  • Τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και επάρκειας, με την προσφορά ασφαλών, θρεπτικών και οικονομικά προσιτών τροφίμων.

  • Την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και τη διανομή τους στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
  • Τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επισήμανσης, για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με την αξία των προϊόντων διατροφής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

1.3 δισεκατομμύρια τόνοι φαγητού χάνονται ή σπαταλούνται: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 διατρέχουν οι παχύσαρκοι

Τροφές που βοηθούν να μειώσετε το κρέας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όργανα διατροφή: Τα τρόφιμα που μοιάζουν με τα όργανα που υποστηρίζουν

Όργανα διατροφή: Η σύνδεση μεταξύ της μορφής των τροφίμων και των οργάνων που υποστηρίζουν δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά έχει αποδειχθεί και επιστημονικά. Η φύση φαίνεται να μας παρέχει έναν πολύτιμο οδηγό για το πώς να διατηρήσουμε την υγεία μας μέσω της διατροφής μας.

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Close Icon