Διατροφή

Αυτές οι τροφές διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Αυτές οι τροφές διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να απλώσετε παγωμένο βούτυρο σε μια φέτα ψωμί; Είναι σχεδόν αδύνατο και συνήθως καταλήγετε να γεμίζει το ψωμί με τρύπες από το μαχαίρι. Αν σκέφτεστε ότι το βούτυρο εκτός ψυγείου λιώνει, δεν γνωρίζετε όλη την αλήθεια. Ναι, προφανώς αν έχει πολύ ζέστη θα λιώσει. Αλλά αν κόβετε ένα κομμάτι βούτυρο το οποίο συνήθως θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα και το βάζετε σε ένα σκεύος με σκέπασμα στο τραπέζι της κουζίνας, τότε θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε.

Δείτε μερικές τροφές που έχουν καλύτερη γεύση και υφή όταν τις διατηρείτε έξω από το ψυγείο.

Βούτυρο

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το βούτυρο μπορεί να αντέξει επάνω στο τραπέζι της κουζίνας για 1-2 μέρες, εφόσον οι θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή. Αν, μάλιστα, είναι και αλατισμένο βούτυρο, τότε διαρκεί ακόμα περισσότερο.

Πεπόνι και καρπούζι

Αν δεν έχει κοπεί, το πεπόνι και το καρπούζι είναι καλύτερο να τα έχετε εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν σωστά.

Ντομάτες

Και αυτές ωριμάζουν και έχουν καλύτερη γεύση και άρωμα, όταν τις έχετε εκτός ψυγείου. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι δεν θα τις αφήσετε εκεί για πάρα πολλές μέρες. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, βάλτε τις στο ψυγείο, αλλά το καλύτερο είναι να τις καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή.

Πατάτες

Η ψύξη του ψυγείου κάνει το άμυλο στην πατάτα να μετατρέπεται σε σάκχαρο, κάτι που θα αλλάξει όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την υφή της. Βάλτε τις σε μια χάρτινη σακούλα και κρατήστε τις σε ένα απλά δροσερό, σκιερό μέρος στο σπίτι.

Ξερά κρεμμύδια

Αν βάλετε τα ξερά κρεμμύδια στο ψυγείο θα δείτε ότι μετά από λίγες μέρες θα έχει δημιουργηθεί ένας πολτός από υγρά στο κάτω μέρος του ψυγείου. Τα ξερά κρεμμύδια διατηρούνται όπως και οι πατάτες.

Ψωμί

Αν το βάλετε στο ψυγείο θα αποξηραθεί και γίνει σαν πέτρα. Το ψωμί πρέπει να διατηρείται μέσα σε μια ψωμιέρα για μία εβδομάδα το πολύ. Αν, βέβαια, το καταψύξετε φρέσκο, τότε μπορείτε να το βγάλετε μετά από 3 ολόκληρους μήνες, να το αποψύξετε και να το απολαύσετε σαν να το αγοράσατε μόλις χτες.

Μέλι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν κρυστάλλους πιο γρήγορα μέσα στο μέλι.

Καφές

Ο τριμμένος καφές μπορεί να απορροφήσει τις οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο και αυτό θα αλλοιώσει σημαντικά την γεύση του.

Βασιλικός

Διαφέρει από άλλα βότανα. Ο βασιλικός χαλάει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα απορροφάει όπως και ο καφές οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο. Το καλύτερο είναι να τον έχετε στον πάγκο της κουζίνας, με τα κλωναράκια του μέσα σε ένα βάζο με νερό, όπως κάνετε και με τα φρέσκα λουλούδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

Ένα από τα πιο χορταστικά και υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε είναι μια ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.