Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.

Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.


       Συστατικά:

  • 4 αγκινάρες
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις αγκινάρες. Κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τυχόν σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε το πάνω τρίτο των αγκινάρων και χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε τα αιχμηρά σημεία από τα υπόλοιπα φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το θολό τσοκ από το κέντρο της αγκινάρας.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τις αγκινάρες και μαγειρέψτε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  4. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χρυσαφί. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα με μοσχοκάρυδο.
  6. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίστε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα, ακολουθούμενη από την τριμμένη φρυγανιά.
  7. Ψήνετε τις αγκινάρες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει.
  8. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε αυτό το πιάτο ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις γαστρονομικές σας ικανότητες.  Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Σταφύλια: Πολύτιμα για την υγεία και με υπέροχη γεύση

Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Μια Έκρηξη Γεύσεων και Αρώματος μέσα από την Μοναδική γεύση του Φαλάφελ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon