Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σοκολάτα mousse: Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Σοκολάτα mousse: Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Σοκολάτα mousse: Αυτή η παγωμένη μους σοκολάτας είναι μια τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας πλούσιο αλλά αναζωογονητικό φινίρισμα σε κάθε γεύμα.

Αυτή η παγωμένη μους σοκολάτας είναι μια τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας πλούσιο αλλά αναζωογονητικό φινίρισμα σε κάθε γεύμα. Φτιάξτε την σοκολατένια μους και καλή σας απόλαυση!


Συστατικά

  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  • Λιώστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε ένα αντιθερμικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μέθοδος διπλού λέβητα) διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως και να λεία η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάστε τους κρόκους αυγών: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Συνδυάστε με σοκολάτα: Προσθέστε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς να ενωθούν. Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή, διαφορετικά μπορεί να ανακατέψετε τα αυγά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών: Σε ένα άλλο καθαρό, στεγνό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να πετύχετε μια ελαφριά και αέρινη μους.
  • Διπλώστε τα μείγματα: Διπλώστε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας σε τρεις προσθήκες. Προσέξτε να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να διπλώσετε με μια κίνηση οκτώ.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος: Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Κρατήστε μια μικρή ποσότητα για επικάλυψη, αν θέλετε.
  • Ανακατέψτε τα πάντα: Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί.
  • Ψύξτε τη μους: Ρίξτε τη μους με κουτάλι σε ατομικά ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρετε: Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω λίγη σαντιγί και γαρνίρετε με φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύρη σοκολάτα: Βοηθά πράγματι φτιάχνοντάς μας τη διάθεση;

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Φτιάξτε το δικό σας παγωτό: Κρεμώδες, σορμπέ, γρανίτα, μους ή παρφέ;

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon