ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αυχενικό: 3 κινήσεις για να ξεπιαστείτε στον αυχένα σας

Αυχενικό: 3 κινήσεις για να ξεπιαστείτε στον αυχένα σας

Αυχενικό: Οι περισσότεροι από εμάς ταλαιπωρούμε τον αυχένα καθημερινά με τις πολλές ώρες δουλειάς στο γραφείο, με τις ατελείωτες ώρες στα social media, με τα πολλά μαξιλάρια στον καναπέ

Εάν ο αυχένας σας ταλαιπωρείται καθημερινά, δοκιμάστε αυτές τις τρεις απλές διατάσεις για να τον ανακουφίσετε. Ο αυχένας μας είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές στο σώμα, και όχι αναίτια. Οι περισσότεροι από εμάς τον ταλαιπωρούμε καθημερινά με τις πολλές ώρες δουλειάς στο γραφείο, με τις ατελείωτες ώρες στα social media, με τα πολλά μαξιλάρια στον καναπέ. Η καθημερινή αυτή λανθασμένη χρήση δημιουργεί μυϊκές ανισορροπίες, πόνο και μυϊκό πιάσιμο τοπικά, αλλά και στις γύρω περιοχές. Στο βίντεο αυτό θα δούμε 3 απλές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε, για να μας προσφέρουν ανακούφιση άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

 

Κάμψη αυχένα

Ερχόμαστε καθιστοί με την σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση, τους ώμους πίσω και κάτω χαλαρούς. Φέρνουμε το χέρι μας στο πηγούνι, και κατευθύνουμε το κεφάλι προς τα πίσω, σαν να κλείνουμε ένα συρτάρι.

Το πηγούνι παραμένει παράλληλο με το έδαφος καθ’ όλη την διάρκεια της κίνησης, αποφεύγουμε να το κατεβάσουμε προς το στέρνο ή να το ανεβάσουμε προς το ταβάνι. Κατόπιν, αφήνουμε το κεφάλι να επιστρέψει στην αρχική του θέση. Επαναλαμβάνουμε για 10-15  επαναλήψεις .  Η άσκηση αυτή αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο ενδυνάμωσης της περιοχής.

Πλάγια κάμψη αυχένα

Είμαστε σε καθιστή θέση με τον κορμό ευθεία και το κεφάλι στη προέκταση της σπονδυλικής στήλης. Ακουμπάμε απαλά το δεξί χέρι στην κορυφή του κεφαλιού, και κατευθύνουμε το δεξί αυτί προς τον δεξί ώμο. Αποφεύγουμε τις απότομες και έντονες κινήσεις. Επαναφέρουμε αργά στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε για 4-5 επαναλήψεις. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Στόχος της άσκησης είναι η ήπια διάταση του τραπεζοειδή, ώστε να ανακουφιστούμε από το μυϊκό σφίξιμο και τον πόνο.

Κύκλοι ώμων

Ξεκινάμε καθιστοί με την σπονδυλική στήλη ευθεία και τον αυχένα σε ευθυγράμμιση με αυτήν. Ανεβάζουμε αργά τους ώμους προς τα αυτιά και τους στέλνουμε σταδιακά πίσω και κάτω, πραγματοποιώντας έναν κύκλο. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρούς κύκλους, ή να περάσουμε κατευθείαν σε μεγαλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να κάνουμε αργές , ελεγχόμενες και ήρεμες κινήσεις για να χαλαρώσει σταδιακά η περιοχή. Κάνουμε 10 επαναλήψεις και αντιστρέφουμε την φορά της κίνησης, επαναλαμβάνοντας για άλλες 10 φορές. Οι «γειτονικές» περιοχές στο σώμα μας επηρεάζουν η μία την άλλη, γι’ αυτό και η καλύτερη κινητικότητα των ώμων βοηθά στην ανακούφιση του αυχένα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Πόσο σημαντική είναι η σωστή αναπνοή κατά την άσκηση;

Μπορείτε να εφαρμόσετε αμυγδαλέλαιο αντί για μάσκαρα;

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Τα μη αμυλούχα λαχανικά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους.

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας κατά 4,7% τον Ιανουάριο 2024

ΔΥΠΑ: Τον Ιανουάριο του 2024, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε τα 1.039.475, σημειώνοντας μείωση -51.613 άτομα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, Ιανουάριο 2023

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό οι χρόνοι του ύπνου των ανθρώπων να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Μελέτη δείχνει την αξία του μητρικού γάλακτος που χορηγείται για εξαιρετικά πρόωρα βρέφη

ταν τα βρέφη έφτασαν το ισοδύναμο των 22 έως 26 μηνών ανάπτυξής τους (διορθώθηκε για την προωρότητά τους), δοκιμάστηκαν με την Κλίμακα Βρεφικής Ανάπτυξης Bayley, ένα τεστ που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό παιδιών που κινδυνεύουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις.