Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ δικαιούχοι δίμηνης παραμονής: Έτσι θα δοθεί το επίδομα

ΟΑΕΔ δικαιούχοι δίμηνης παραμονής: Έτσι θα δοθεί το επίδομα

ΟΑΕΔ δικαιούχοι δίμηνης παραμονής: Ο οαέδ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.

Ο ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε τον τρόπο που θα επιτευχθεί η πληρωμή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας  που έληξαν τον Μάρτιο Η δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος. Και θα απευθύνεται:

  1. Στην καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
  2. Στην καταβολή της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας.
  3. Στην καταβολή του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Οι καταβολές των επιδομάτων θα ολοκληρωθούν αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να χρειάζεται οι δικαιούχοι να κάνουν την παραμικρή ενέργεια και γι αυτόν τον λόγο ούτε χρειάζεται να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Η δίμηνη παράταση  και τα ποσά που αντιστοιχεί 

  •  Η Τακτική επιδότηση ανεργίας ανέρχεται στα 798,5 € .
  • Το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων ανέρχεται στα 798,5 €
  •  Το Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 400 €.

Η καταβολή για τον πρώτο μήνα  παράτασης θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα Απρίλιο , ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα Μάιο.

Εμφάνιση καταβολής στους δικαιούχους

  • Όλες οι πληρωμές θα κάνουν να  εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα σε τρείς ημέρες, από την μέρα καταβολής τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι των επιδομάτων

  •  Δικαιούχοι θεωρούνται  όσοι παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι και κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση που θα δοθεί βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας.
  • Επίσης η ΚΥΑ, ορίζει ότι οι δικαιούχοι άνεργοι δεν πρέπει κατά το παρελθόν να έχουν ωφεληθεί από κάποιο άλλο επίδομα κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από κάποια άλλη παράταση της ίδιας επιδότησης.
  • Τέλος όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι , ξεκίνησαν να εργάζονται την ίδια χρονική στιγμή με την παράταση θα λάβουν αναλογικά για τις ημέρες εκείνες που ήταν άνεργοι.

Ακολουθεί βίντεο για τα επιδόματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επίδομα 400 ευρώ: Πληρωμή σε 170.000 δικαιούχους ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας για να είναι πιο αποτελεσματικό

Παράταση επιπλέον 2 μήνες για το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Τότε γίνονται οι καταβολές

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Ο οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα που δίνει για τον μήνα Απρίλιο και ποια επιδόματα θα καταβάλλει.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη καταβολή επιδομάτων (Δείτε γιατί)

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε ο οργανισμός ΟΠΕΚΑ, θα καταβάλει τα επιδόματα στους δικαιούχος για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και τον λόγο που αυτά θα καταβληθούν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και όχι την ημερομηνία που καταβάλλονται πάντα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησε η εξαργύρωση, έρχεται ο β' κύκλος

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.