Ασφάλιση Υγείας

Επίδομα ανεργίας-ΟΑΕΔ: Παράταση για 2 μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Επίδομα ανεργίας-ΟΑΕΔ: Παράταση για 2 μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας. Παράταση για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όπως και όλα τα άλλα σχετικά επιδόματα ανεργίας, για άλλους 2 μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.  Ο υπουργός επισήμανε πως το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

«Σήμερα, θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1. Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι για τους κλάδους που θα μπουν σε αναστολή λειτουργίας θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων εργασίας με την προϋπόθεση και τον όρο να μην απολύονται.

«Ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, συνεχίζει να ισχύει» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ υπενθύμισε ότι, από την 1η Φεβρουαρίου, οι δηλώσεις των αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων προαναγγέλλονται. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στόχος είναι η μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας να γίνει ομαλά. Όπως είπε, καταρτίζεται ήδη ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών και το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται την προετοιμασία μιας μελέτης για την απασχόληση, την αγορά εργασίας και συνολικά για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι θα δοθεί έμφαση στα θέματα των επιδοτούμενων πολιτικών απασχόλησης και στα θέματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον καλύτερο τρόπο» συμπλήρωσε. Ο ίδιος είπε πως η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ξεκινούν οι αιτήσεις ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα 7.000 θέσεων εργασίας

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Διαμαρτυρία για τη μη πρόσκληση τους στη συνάντηση Υπουργείου Υγείας και επιστημονικών φορέων

Παράταση στα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.