Νέα Υγείας

Υγειονομική περίθαλψη τηλεθεραπεία: Διπλασιασμός της εμπειρίας των χρηστών

Υγειονομική περίθαλψη τηλεθεραπεία: Διπλασιασμός της εμπειρίας των χρηστών

Όσον αφορά το πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του 2021, οι ειδικοί κάνουν ορισμένες προβλέψεις.

Υγειονομική περίθαλψη τηλεθεραπεία: Η κρίση γεννά συχνά την καινοτομία και αυτή η τρέχουσα κρίση βοήθησε στο να προωθήσει την τηλεθεραπεία. Η απομακρυσμένη πρόσβαση και η βελτιωμένη σύνδεση βίντεο επέτρεψαν στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να προσεγγίσουν περισσότερους ασθενείς. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ ορίζει την τηλεϋγειονομική ως: «τη χρήση τεχνολογιών ηλεκτρονικών πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών για την υποστήριξη και την προώθηση κλινικής υγειονομικής περίθαλψης σε μεγάλες αποστάσεις, της εκπαίδευσης που σχετίζεται με την υγεία των ασθενών και της επαγγελματικής και της δημόσιας υγείας». Όσον αφορά το πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του 2021, οι ειδικοί κάνουν ορισμένες προβλέψεις.

Το 2020 έχει επηρεάσει την εργασία και τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη;

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες έχουν εξαντληθεί από το να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, και οι ειδικοί είναι συγκλονισμένοι με την ανάγκη να υιοθετήσουν πλατφόρμες τηλεϋγείας. Είναι σαφές ότι οι οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να κάνουν αλλαγές το επόμενο έτος για να βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων τους.

Ορισμένοι πάροχοι αναφέρουν ότι συμβουλεύονται 50 έως 175 φορές περισσότερους ασθενείς μέσω τηλεθεραπείας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό οδήγησε ορισμένους ασκούμενους να πιστεύουν ότι η τηλε-υγεία έχει προχωρήσει πιο γρήγορα σε έξι μήνες από ό, τι την τελευταία δεκαετία.

Η Telehealth προσφέρει μια βιώσιμη λύση και η παράδοση θα βελτιωθεί;

Ένας τομέας των παρόχων βελτίωσης που θα δώσει προτεραιότητα είναι η εμπειρία χρήστη για τις συσκευές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της υγειονομικής περίθαλψης. Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι ειδικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν λύσεις με τη βοήθεια ζώνης, αλλά θα χρειαστούν στοχευμένα προσαρμοσμένα εργαλεία που παρέχουν πραγματική αξία. Όχι μόνο η βελτίωση του σχεδιασμού UX αφαιρεί τα σημεία πόνου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αλλά βοηθά επίσης τους παρόχους να αποκτήσουν λειτουργική απόδοση για πράγματα όπως ο προγραμματισμός.

Η Telehealth μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση κόστους. Το κόστος της φροντίδας ενός ασθενούς ‐ ανά ‐ επίσκεψη είναι το λειτουργικό κόστος ενός συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Το κόστος λειτουργίας περιλαμβάνει σταθερό και μεταβλητό κόστος. Μέσω της τηλεϋπηρεσίας αυτά τα κόστη μπορούν να μειωθούν σημαντικά.

Υπάρχουν άλλες τεχνολογικές βελτιώσεις για το τεχνολογικό κύμα της τηλε-υγείας

Οι πάροχοι θα πρέπει να επενδύσουν σε καλύτερες εμπειρίες χρήστη για τους ασθενείς τους, καθώς θα συνεχίσουν να αναμένουν βαθύτερες, ολοκληρωμένες εμπειρίες με συνομιλία, φωνή και κοινωνικά ως μέσο για να συμβαδίζουν με άλλες πλατφόρμες. Ένας άλλος τομέας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η αυξημένη χρήση των υπηρεσιών τηλεθεραπείας δημιουργεί επίσης αυξημένες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ψηφιακά εργαλεία "κλειδί" για την καθολική υγειονομική περίθαλψη

Προκλήσεις για παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια πανδημίας

Τεχνητή νοημοσύνη: Η κλινική μελέτη αποκαλύπτει την επιτυχία της στην τηλε-υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γονίδιο απο τους νεάντερταλ προστατεύει από σοβαρή covid-19

Η μελέτη δείχνει ότι η προστατευτική γενετική παραλλαγή από τους Νεάντερταλ σταδιακά έχει αυξηθεί σε συχνότητα μετά την τελευταία εποχή των πάγων και σήμερα είναι ευρέως εξαπλωμένη περίπου στον μισό πληθυσμό της Γης έξω από την Αφρική.

Ο ΠΟΥ πιέζει την Κίνα να δώσει περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία. Ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο AFP ο Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ, ο οποίος μαζί με την ομάδα του πέρασε ένα μήνα στην Ουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός το Δεκέμβριο του 2019.

Τι λεει η επιστημονική Κοινότητα για την παράλυση της νοσοκόμας στην Κέρκυρα

Σε όλον τον κόσμο ως σήμερα έχουν γίνει 150 εκατ. εμβόλια. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αυτή η επιπλοκή. Ο ΕΟΔΥ των ΗΠΑ έχει επίσημη οδηγία ότι όσοι έχουν περάσει Guillain-Barré στο παρελθόν, οφείλουν να εμβολιαστούν, γιατί αν κολλήσουν κορωνοϊό έχουν 8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν Guillain-Barré», διευκρίνισε.

Ερευνητές εξετάζουν εάν η ανάμειξη εμβολιών μπορεί να ενισχύσει την ανοσοποίηση του πληθυσμού

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι η ανάμειξη εμβολίων θα μπορούσε να είναι μια ευεργετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου, καθώς ενδέχεται να επιτρέψει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να επικεντρωθεί πληρέστερα στη δημιουργία προστασίας έναντι του ιού.

Μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν burn out οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι φοιτητές της ιατρικής

Έρευνα: Μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν οι μισοί από όλους τους φοιτητές ιατρικής στις ΗΠΑ αναφέρουν συμπτώματα εξουθένωσης, μια μακροπρόθεσμη αντίδραση στο στρες που χαρακτηρίζεται από συναισθηματική εξάντληση, κυνισμό και συναισθήματα μειωμένης προσωπικής ολοκλήρωσης.