Καινοτομία

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Ο ρόλος των ψηφιακών εργαλείων στην εξέλιξη

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Ο ρόλος των ψηφιακών εργαλείων στην εξέλιξη

Η πανδημία υπογράμμισε την ανάγκη καθολικής πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Η μετάβαση στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσε να επιτρέψει την καθολική κάλυψη της υγείας, αναφέρει μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Η ταχύτητα με την οποία ο ιός ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, εκθέτοντας ανισότητες στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ωθώντας εκατομμύρια περισσότερους στη φτώχεια, μας στρέφει στο να επενδύσουμε στην παγκόσμια δημόσια υγεία, λέει ο οργανισμός.

Περίπου ο μισός πληθυσμός του κόσμου στερείται πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας. Κάθε χρόνο, σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι ωθούνται στην ακραία φτώχεια επειδή πρέπει να καλύψουν τα δικά τους έξοδα υγείας. Το Covid-19 έχει προκαλέσει αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι χάνουν θέσεις εργασίας και οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται ως αποτέλεσμα των δαπανών που σχετίζονται με το Covid-19, όπως εξετάσεις, θεραπεία και εμβόλια.

Η WEF λέει ότι η φροντίδα με βάση την αξία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας φροντίδα επικεντρωμένη στον ασθενή και αποτελέσματα που ωφελούν τόσο τους ίδιους όσο και την κοινωνία.

Για να το κάνουν αυτό, κάνουν πολλές συστάσεις που περιλαμβάνουν λύσεις ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης: μια προσέγγιση βάσει δεδομένων για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των ασθενών και τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και τη βελτίωση των μεθόδων αποζημίωσης για τη μείωση του κόστους.

Τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς παρέχει μια σαφέστερη εικόνα των προβλημάτων που υπάρχουν κατά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και επιτρέπει την πιο στοχευμένη παροχή περίθαλψης σε ασθενείς, όπως κινητές κλινικές.

Η ευρεία υιοθέτηση της τηλεθεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέτρεψε μεγαλύτερη δέσμευση μεταξύ ασθενών και γιατρών ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους και ορισμένα κινητά εργαλεία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα προληπτικής φροντίδας, λέει ο WEF. Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες της καθολικής κάλυψης για την υγεία.

Η έκθεση του WEF καταλήγει στο συμπέρασμα: “Καθώς επανεξετάζουμε τον κόσμο μας μετά την πανδημία, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία μέσα σε μια υγειονομική περίθαλψη με βάση την αξία για να προωθήσουμε την ευημερία της συλλογικής ανθρωπότητας σύμφωνα με τον Στόχο 3 των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:” Εξασφάλιση υγιούς ζωής και προώθηση ευημερία για όλες τις ηλικίες »”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας υγείας το 2021

Στον σχεδιασμό μαζικού εμβολιασμού βρίσκεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση υγειονομικής περίθαλψης

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η κολπικά χορηγούμενη θεραπεία περιέχει νανοσωματίδια (δισεκατομμυριοστό του μέτρου) σωματίδια φαρμάκων που διαπερνούν εύκολα το κολπικό τοίχωμα για να φθάσουν στους μύες της μήτρας και να τους εμποδίσουν να συστέλλονται.

Καινοτομία Μεξικανών επιχειρηματιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό δέρμα από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. H αφή και η αίσθησή του είναι παρόμοια με το δέρμα που ξέρουμε ως τώρα.