Καινοτομία

Τεχνητή νοημοσύνη: Η κλινική μελέτη αποκαλύπτει την επιτυχία της στην τηλε-υγεία

Τεχνητή νοημοσύνη: Η κλινική μελέτη αποκαλύπτει την επιτυχία της στην τηλε-υγεία

Τεχνητή νοημοσύνη: Νέα έρευνα εξετάζει την εφαρμογή της τεχνολογίας υποστήριξης αποφάσεων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, μέσω τηλεϊατρικής, ως μέρος του συνήθους τρόπου με τον οποίο οι κλινικοί γιατροί μπορούν να διαχειριστούν τη θεραπεία με ινσουλίνη των ατόμων με διαβήτη. Αυτή είναι μια από τις πρώτες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και της τηλεϋγείας. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναπόφευκτα επηρεάσει τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η μνημειακή πρόκληση έρχεται μαζί με άλλα ζητήματα που έχουν σημασία για την υγειονομική περίθαλψη. Υπάρχουν, για παράδειγμα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στις ΗΠΑ με διαβήτη τύπου Ι.

Συγκεκριμένα, πολιτείες όπως η Φλόριντα , το Τέξας και η Νέα Υόρκη έχουν ήδη αναφερθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές σε χωρητικότητα φέτος. Αυτό είναι πριν από την έναρξη της σεζόν της γρίπης. Έχει αποδειχθεί ότι η τηλεθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην παροχή υγείας και αυτό φάνηκε την περίοδο της πανδημίας, όπου η τηλεϊατρική παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, οι ιατρικοί πάροχοι έχουν επεκτείνει την πρόσβαση στη φροντίδα των ασθενών προσφέροντας εικονικά ραντεβού και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες για να καλύψουν τη ζήτηση.

virtual.jpg

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει πρόοδο στην υγειονομική περίθαλψη, χρειάστηκε λίγος χρόνος για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην τηλεθεραπεία. Έχει αναπτυχθεί μια νέα λύση AI για τη θεραπεία του διαβήτη. Με αυτό, το NextDREAM Consortium, μια ομάδα συμμετεχόντων κλινικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του Joslin Diabetes Center of Harvard Medical School , πραγματοποίησε μια μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας AI στην απομακρυσμένη φροντίδα του διαβήτη.  Διαβάστε επίσης: Φαρμακευτική βιομηχανία: η ψηφιακή επιτυχία και το μέλλον στην μετά-covid εποχή

Το πρωταρχικό εύρημα της έρευνας ήταν να δείξει πόσο συχνές μεταβολές ινσουλίνης μεταδίδονται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα AI μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις προσαρμογές της δόσης από ειδικούς γιατρούς. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature Medicine . Η έκθεση με τίτλο “Βελτιστοποίηση δόσης ινσουλίνης χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων βάσει τεχνητής νοημοσύνης σε νέους με διαβήτη τύπου 1.” Η έρευνα βασίστηκε στη λύση DreaMed Diabetes Advisor Pro. Αυτή η λύση και η έρευνα δείχνουν πώς ένα κλινικά αποτελεσματικό εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από τους γιατρούς, για να επιτρέψει περισσότερο χρόνο να αλληλεπιδράσουν με τους ασθενείς τους.

data-sharing.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.

Καινοτόμο εμφύτευμα δίνει την όραση σε τυφλό 78χρονο με εύκολη επέμβαση

Το εμφύτευμα KNet αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία CorNeat και ουσιαστικά αποτελεί μια σύνδεση ενός τεχνητού κομματιού με τον φυσικό ανθρώπινο ιστό, που σημαίνει ότι μπορεί να ενσωματωθεί αμέσως στο μάτι και να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο από τραυματισμό ή ασθένεια αμφιβληστροειδή.

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Ερευνητές δημιούργησαν έναν νέο τρόπο παράδοσης φαρμάκων σε όγκους του παγκρέατος. Σχεδίασαν ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων για να μεταφέρουν φάρμακα στο πάγκρεας όπου θα είναι πιο αποτελεσματικά.

Νέο εργαλείο για την παροχή ακριβών χειρουργικών μετρήσεων

Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση.