Νέα Υγείας

Κορωνοϊός τεστ: πόσο χρόνο μένουν στον οργανισμό ίχνη του ιού

Κορωνοϊός τεστ: πόσο χρόνο μένουν στον οργανισμό ίχνη του ιού

Κορωνοϊός τεστ: Ίχνη του νέου κορωνοϊού για πάνω από έναν μήνα μετά τη μόλυνσή τους φέρουν στους οργανισμούς τους οι ασθενείς, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, λόγος για τον οποίο συνιστάται επανεξέταση σε τέσσερις εβδομάδες προτού κριθούν «καθαροί» από την Covid-19. H έρευνα, που διεξήχθη σε πάνω από 1.100 άτομα σε σφοδρά πληγείσα από τον κορωνοϊό περιοχή της Ιταλίας, αποκάλυψε ότι το μέσο διάστημα για να κριθεί κανείς «καθαρός» είναι 31 ημέρες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι, ακόμη και αν κάποιος φαίνεται ότι έχει αναρρώσει ή είναι ασυμπτωματικός, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχει τον ιό ή μικροποσότητές του στο κυκλοφορικό του σύστημα και ίσως να μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλα πρόσωπα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσο διάστημα χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να ξεφορτωθεί τον κορωνοϊό και πολλά άτομα αναφέρουν ότι εξακολουθούν μήνες μετά την μόλυνσή τους να υποφέρουν, ενώ άλλοι νιώθουν άρρωστοι για λίγα 24ωρα.

 

coronovirus_41.jpg

Οι ερευνητές του τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Ρέτζια Εμίλια στη βόρεια Ιταλία μελέτησαν τα αποτελέσματα εξετάσεων κατοίκων της περιοχής. Αρχικά εξέτασαν τα αποτελέσματα 1,259 ασθενών που είχαν διαγνωστεί αρχικά θετικοί και στη συνέχεια αρνητικοί στον κοροωνοϊό και όπως διεπίστωσαν οι ασθενείς αυτοί κρίθηκαν κατά μέσον όρο «καθαροί» από την Covid-19 μετά από 31 ημέρες. Μια άλλη υπο-ομάδα 1.162 ασθενών υποβάλλονταν σε τακτικές εξετάσεις μετά την πρώτη θετική διάγνωση με τα τεστ να επαναλαμβάνονται μετά από 15 μέρες μετά το πρώτο θετικό, στη συνέχεια μετά από 14 ημέρες μετά από δεύτερο θετικό και μετά σε εννέα μέρες μετά από τρίτο θετικό. Κι όπως αποδείχθηκε συνέχισαν να έχουν τον ιό στον οργανισμό τους επί εβδομάδες μετά την πρώτη θετική διάγνωση. Μεταξύ αυτών οι 704 (ποσοστό 60,5%) κρίθηκαν «καθαροί» από την Covid-19 κάποια στιγμή εντός του πλαισίου των 38 ημερών, αλλά μόνον το 79% εξ’ αυτών διαγνώστηκαν αρνητικοί για δεύτερη φορά, πράγμα που σημαίνει ότι το ένα πέμπτο των αρνητικών αποτελεσμάτων ήταν εσφαλμένα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ

test.jpg

Ειδικοί συνιστούν επανεξέταση σε τέσσερις εβδομάδες μετά το πρώτο θετικό τεστ

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιθεώρηση British Medical Journal Open επισημαίνονται ότι αν γίνει γρήγορα μια επανεξέταση για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει ξεφορτωθεί τον κορωνοϊό θα βγάλει εσφαλμένα αποτελέσματα γι’ αυτό και συνιστάται να περιμένουν οι ασθενείς τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να διαπιστώσουν με νέο τεστ αν είναι πλέον «καθαροί». Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές αν κάποιος υποβληθεί πολύ γρήγορα σε τεστ και του πουν ότι είναι «καθαρός» κινδυνεύει να διασπείρει τον κορωνοϊό σε άλλα άτομα. «Για να αποφευχθούν δευτερογενή κρούσματα θα πρέπει είτε να παραταθεί η περίοδος καραντίνας στις 30 ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων είτε τουλάχιστον να ακολουθήσει μια επαναληπτική εξέταση προτού σταματήσει η απόμνωση», σημειώνουν ο δρ Φραντσέσκο Βεντουρέλι κι οι συνάδελφοί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι και πραγματικότητες για τα προβλήματα δισκοκήλης

Αποτλεσματικό φάρμακο για την ανάρρωση από Covid-19

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός 19817 του Όλοι Μαζί Μπορούμε

Tο 19817 είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Αυτός που επιθυμεί να προσφέρει, μπορεί να καλέσει από το σταθερό ή από το κινητό του στο 19817 ή να στείλει μήνυμα (SMS) τη λέξη «ΜΑΖΙ» στο 19817. Η ενέργεια αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε 2 ευρώ στη μεγάλη προσπάθεια του «Όλοι […]

Πέθανε από κορονοϊό ο Πρόεδρος της Βαρβάκειου, Κλεάνθης Τσιρώνης

Μια νέα ανθρώπινη απώλεια σημείωσε η επέλαση του κορονοϊού στην χώρα μας, με τον Κλεάνθη Τσιρώνη, Πρόεδρο της Βαρβάκειου Αγοράς, να αφήνει την τελευταία του πνοή, έπειτα από 20 μέρες νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Δείτε ποια τρόφιμα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.

Οι κατασκευαστές προσθέτουν αυτά τα λιπαρά στα τρόφιμα για να βελτιώσουν τη γεύση, την υφή και τη διάρκειά τους. Συχνά μάλιστα, τα λιπαρά αυτά είναι μερικώς υδρογονωμένα, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο ανθυγιεινά.

Τα οφέλη της κατανάλωσης οσπρίων στα καρδιαγγειακά

Για να αξιολογήσουν τις επιδράσεις των οσπρίων, οι ερευνητές ανέλυσαν 73 έρευνες με διάρκεια ενός χρόνου ή και περισσότερο, οι οποίες εξέταζαν τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση οσπρίων και στο θάνατο λόγω καρδιομεταβολικών νόσων, διαβήτη, υπέρτασης και παχυσαρκίας.

Έρευνα στρέφεται στην χρήση πλάσματος για την αντιμετώπιση του Covid-19

Κορωνοϊός πλάσμα: Μελέτη για τη χρήση του πλάσματος για τον Covid-19. Το πλάσμα που λαμβάνεται από το αίμα των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από το Covid-19 και έχει δοθεί σε άτομα που είναι άρρωστα με τη νόσο δεν μειώνει τις πιθανότητές τους να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα ευρήματα προέρχονται […]

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας εμφανίζεται ξαφνικά και υποχωρεί βασανιστικά αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιμένει για μέρες ή και βδομάδες και συνεπάγεται σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση.