Νέα Υγείας

Εμβόλιο astrazeneca ασφάλεια: Επίσημες ενημερώσεις του οργανισμου 17/03/21

Εμβόλιο astrazeneca ασφάλεια: Επίσημες ενημερώσεις του οργανισμου 17/03/21

Εμβόλιο astrazeneca Ασφάλεια : Δείτε τις δηλώσεις του παγκόμιου οργανισμού υγείας για που εξεδώθηκαν εχτές Τετάρτη 17/03/21 για το αν πρέπει να συνεχιστεί η όχι η χορήγηση του εμβολίου.

Μετά την αναστολή του εμβολίου της astrazeneca λόγο θρομβοεμβολικών επεισοδίων υπήρξε διχασμός ανάμεσα στις χώρες διότι άλλες προέβησαν στην πλήρη αναστολή του εμβολίου, ενώ άλλες ακολούθησαν τις ανακοινώσεις του παγκόσμιου οργανισμού φαρμάκων και συνέχισαν να το χορηγούν στους πολίτες κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του οργανισμού δείχνει  ότι:

  1. ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους , οπότε δεν υπάρχει και λόγος διακοπής της λειτουργίας του.
  2. Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα συμβαίνουν πολύ συχνά στους ανθρώπινους αργανισμούς οπότε δεν ευθύνετε το εμβόλιο.
  3. Τέλος ο  φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη και πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται εξολοκλήρου το εμβόλιο.

Λόγοι επισήμανσης ανεπιθύμητων συμβάντων των εμβολίων.

  • Οι λόγοι που αναφέρονται πιθανόν παρενέργειες των εμβολίων είναι καθαρά για λόγους εκστρατειών σε μία προσπάθεια εύρεσης προβλημάτων που όμως δεν αποδικνύουν εξολοκλήρου ότι οι παρενέργειες οφείλονται σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα:
  • Σε εκτεταμένες εκστρατείες εμβολιασμού, είναι ρουτίνα για τις χώρες να επισημαίνουν πιθανά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό. Εξάλλου η αναφορά αυτών των συμβάντων μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη εξέλιξη τους ανεξαιρέτως αν δεν έχουν να κάνουν με αυτά.
  • Ακόμα δείχνει  ότι λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης και ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί έλεγχοι , έτσι και οι άνθρωποι γίνονται πιο πειστικοί απένατι τους.
  • Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19.
  • Η υποεπιτροπή WHO COVID-19 της Παγκόσμιας Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Προκειμένου να δει και να αξιολογήσει τα δεδομένα ώστε να τα εξελίξει.
  • Μόλις όλοκληρώνονται αυτοί οι ελέγχοι ο ΠΟΥ  προβένει σε άμμεση κοινοποίηση τους.

Τέλος ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από την αναστολή του.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις για το astrazeneca.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Έκκληση για τη διασφάλιση της επάρκειας αίματος

Κυριάκος Μητσοτάκης cnn: Η χαλάρωση των μέτρων έφτασε

Δεν θα επιλέγουν το εμβόλιο οι πολίτες - Διευκρινίσεις για τη δήλωση Θεμιστοκλέους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.