Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Οι κίνδυνοι που απειλούν την Υγεία των Ελλήνων

Οι κίνδυνοι που απειλούν την Υγεία των Ελλήνων

Οι παράγοντες που ‘’απειλούν’’ σε μεγάλο βαθμό την καλή υγεία των Ελλήνων είναι το κάπνισμα αλλά και η ρύπανση του περιβάλλοντος καθώς και τα χημικά κατάλοιπα σε τρόφιμα .

Στους παραπάνω κίνδυνους νιώθουν εκτεθειμένοι οι πολίτες στην χώρα μας ,δημιουργώντας τους το συναίσθημα του φόβου αφού πιστεύουν ότι η πολιτεία και οι κρατικές δομές υγείας δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους συγκεκριμένους κινδύνους , σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 2nd European Risk Summit με τίτλο “Living in an uncertain world. Risk Communication:Principles-Srategies-Tools” που πραγματοποιήτε απο χθες 11 και σήμερα 12 Ιουνίου στην Αθήνα στο Hilton.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες βάζουν σε σειρά τους κίνδυνους για την υγεία τους ως εξής : Το 98% αναφέρουν ότι η πρώτη απειλή για την υγεία τους προέρχεται από την ρύπανση του περιβάλλοντος . Δεύτερο παράγοντα κίνδυνου θέτουν σε ποσοστό 95% τα χημικά κατάλοιπα στα τρόφιμα . Τρίτο βάζουν το κάπνισμα σε ποσοστό 87,4% και ακολουθούν οι επιδημίες κατά και 82,4% . Το παθητικό κάπνισμα 82,4 %. Έκθεση στον ήλιο 76,8%. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας 69,5% . Κλιματική αλλαγή 62,6%. Παχυσαρκία 61,7%

Αναλυτικότερα , η έρευνα έδειξε ότι το 80,3% των Ελλήνων δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην πολιτεία καθώς δηλώνουν ότι οι κρατικές δομές υγείας δεν μπορούν να
ελέγξουν τους κινδύνους που στρέφονται κατά της υγείας. Εντυπωσιακό είναι ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας έχει πείσει τους πολίτες ότι έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει κινδύνους που απειλούν την υγεία σε ποσοστό 61,3%. Ενώ 49, 6% αμφισβήτησε τους επιστήμονες σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να παρουσιάζουν με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο τους κινδύνους που απειλούν την υγεία.


Η παρουσίαση των κινδύνων για την υγεία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν γίνεται με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο πιστεύει το 66% των πολιτών στην χώρα μας . Εστίασαν στα εμβόλια και τα διατροφικά σκάνδαλα για τα οποία το 68% των πολιτών δήλωσαν σύμφωνα με την έρευνα ότι εμπιστεύεται τα εμβόλια και 78,7% δήλωσε ότι τα διατροφικά σκάνδαλα που προβάλλονται στα ΜΜΕ έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Να σημειώσουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.227 ατόμων πανελλαδικά και παρουσιάστηκε από την κ. Έφη Σίμου Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και ερευνήτριας του Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, παρουσία του καθηγητή Ragnar Lofstedt ιδρυτή του 2nd European Risk Summit και Διευθυντή στο King’s Centre of Risk Management, του King’s College του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύφθηκαν κύτταρα που ελέγχουν την πείνα στον εγκέφαλο

Αυτοάνοσα νοσήματα και βιολογικοί παράγοντες 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυτοστερόλες: ρυθμίζουν την ινσουλίνη και μειώνουν τις φλεγμονές σύμφωνα με μελέτη

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα ινσουλίνης και να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός σημαντικό για την πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Υποσχόμενη έρευνα για τον καρκίνο του μαστού για τη βιταμίνη D

Στη μελέτη, ασθενείς με καρκίνο του μαστού που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D σε συνδυασμό με την τυπική χημειοθεραπεία εμφάνισαν διπλάσια ποσοστά ύφεσης σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία

Βακτήρια λειτουργούν ως εντομοκτόνα

Σε αντίθεση με τα χημικά εντομοκτόνα, που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία, τα βακτήρια αυτά είναι βιολογικά προϊόντα που διασπώνται εύκολα και δεν συσσωρεύονται στο περιβάλλον.

Τι είναι το ανθεκτικό άμυλο;

Ανθεκτικό άμυλο: Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όσους επιδιώκουν να ελέγχουν τις θερμίδες και να βελτιώνουν την υγεία του εντέρου τους. Μειώνει την απορρόφηση θερμίδων και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Πώς το σκόρδο ενισχύει την υγεία των οστών;

Σκόρδο: Προσθέστε το σκόρδο στη διατροφή σας και ενισχύστε τα οστά σας με φυσικό και νόστιμο τρόπο. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, η θετική του επίδραση στα οιστρογόνα και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Τα ζαχαρούχα ποτά παραμένουν η κύρια διαιτητική πηγή προστιθέμενων σακχάρων σε πολλούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον κίνδυνο διαβήτη.

Αμοιβάδα που κατατρώγει τον εγκέφαλο

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη χρήση θερμών πηγών και πισίνων ανεβάζουν τη θερμοκρασία του νερού και ευνοούν την ανάπτυξη της Naegleria fowleri. Επιπλέον, η αδυναμία ή η ελλιπής συντήρηση και χημική επεξεργασία του νερού σε πισίνες και άλλους χώρους αναψυχής αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Close Icon