Καινοτομία

Φάρμακα δισκία: Πώς θα βελτιωθεί η παραγωγή τους, τα προβλήματα των κατασκευαστών

Φάρμακα δισκία: Πώς θα βελτιωθεί η παραγωγή τους, τα προβλήματα των κατασκευαστών

Η κατανόηση των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της παρασκευής και η γρήγορη επίλυσή τους μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή φαρμάκων από το στόμα σε στερεά δόση.

Φάρμακα δισκία: Είναι σημαντικό οι κατασκευαστές δισκίων να εφαρμόσουν βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής για να καλύψουν τη συνεχιζόμενη ζήτηση για δισκία από του στόματος στερεάς δόσης. Για να βελτιώσουν τις διαδικασίες, οι κατασκευαστές πρέπει να κατανοήσουν κοινά προβλήματα που επηρεάζουν τα εργαλεία και πώς να τα επιλύσουν γρήγορα. Ορισμένα από τα κορυφαία προβλήματα που επηρεάζουν την παραγωγή tablet και μεθόδους για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και τη βελτίωση της παραγωγής εξετάζονται σε αυτό το άρθρο.

Βγαίνοντας από μια κολλώδη κατάσταση

Το να κολλήσετε, όταν συσσωρεύεται κόκκος στην επιφάνεια του άκρου της διάτρησης, είναι το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την παραγωγή και να αυξήσει το κόστος, εάν δεν επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει να κολλήσει. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τις φυσικοχημικές ιδιότητες του σκευάσματος, τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας του προσώπου διάτρησης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την πρέσα δισκίων. Επιπλέον, περιβαλλοντικές επιδράσεις όπως η θερμοκρασία και η υγρασία αποδεικνύονται προβληματικές.

Οι συγκολλητικές δυνάμεις μεταξύ των συστατικών στο σκεύασμα και του υλικού εργαλείου του δισκίου, μαζί με τις συνεκτικές δυνάμεις που συγκρατούν το δισκίο, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα κολλήσεως. Εάν οι συγκολλητικές δυνάμεις είναι υψηλότερες από τις συνεκτικές δυνάμεις, θα εμφανιστεί κολλήσιμο. Οι συγκολλητικές δυνάμεις επηρεάζονται από παράγοντες όπως το περιβάλλον στο οποίο παράγεται το δισκίο, καθώς και από τη διαδικασία προετοιμασίας του σκευάσματος. Ένα καλό παράδειγμα είναι η επίδραση που παίζει το περιβάλλον στην παραγωγή ιβουπροφαίνης. Το API στο ibuprofen έχει πολύ χαμηλό σημείο τήξης, οπότε εάν η θερμοκρασία στην οποία κατασκευάζεται είναι υψηλή, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το tablet. Η απλή μείωση της θερμοκρασίας του δωματίου στον οποίο πραγματοποιείται συμπίεση θα μειώσει την πιθανότητα κολλήματος.

Η υγρασία επηρεάζει επίσης την αύξηση του κινδύνου κολλήματος. Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στη διαδικασία παραγωγής εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία στο θάλαμο συμπίεσης ή στις περιοχές προετοιμασίας και αποθήκευσης της σύνθεσης. Η αυξημένη υγρασία μπορεί να ισοδυναμεί με αυξημένη πρόσφυση. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί περαιτέρω εάν η κοκκοποίηση που συμπιέζεται είναι υγρή. Η υπερβολική υγρασία μέσα στο δισκίο μπορεί να ενισχύσει τις συγκολλητικές δυνάμεις λόγω της αύξησης της τριχοειδούς δράσης μεταξύ της επιφάνειας εργαλείων και του κόκκου. Οι τριχοειδείς γέφυρες σχηματίζουν, προκαλώντας υψηλές περιοχές πρόσφυσης που οδηγούν σε κολλήσεις

Οι συνεκτικές δυνάμεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν το κόλλημα. Αυτές περιλαμβάνουν δυνάμεις Van der Waals, οι οποίες είναι η έλξη διαμοριακών δυνάμεων μεταξύ μορίων. τριχοειδή δράση που προκαλείται από υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία? και ηλεκτροστατικές δυνάμεις, όταν ο κόκκος είναι ιδιαίτερα ξηρός και σχηματίζει στατικό ηλεκτρισμό. Οποιοδήποτε πρόβλημα κολλήματος απαιτεί διεξοδική διερεύνηση προτού βρεθεί μια λύση. Ωστόσο, μια αποτελεσματική απάντηση που χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία είναι η εφαρμογή αντικολλητικών επικαλύψεων και θεραπειών εργαλείων.

Οι προηγμένες αντικολλητικές επικαλύψεις διατηρούν χαμηλή δύναμη πρόσφυσης σε οποιαδήποτε περιβαλλοντική κατάσταση. Εάν οι δυνάμεις πρόσφυσης στην επικάλυψη είναι μικρές στην αρχή και η στοιχειακή σύνθεση της επικάλυψης δεν προσελκύει το σκεύασμα, θα παραμείνει χαμηλή επειδή η επικάλυψη είναι υδρόφοβη ή λιγότερο υδρόφιλη από άλλες επικαλύψεις. Η επιλογή του κατάλληλου επιχρίσματος για τη δουλειά απαιτεί έναν ειδικό. ένας εμπειρογνώμονας εργαλείων μπορεί να ταιριάξει μια συγκεκριμένη σύνθεση με την επικάλυψη εργαλείων για να αποτρέψει τη συγκόλληση και να βελτιώσει την παραγωγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ελβετοί επιστήμονες στη μάχη κατά των μεταλλάξεων με υπό δοκιμή φάρμακα

Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα τα δισκία κλαδριβίνης

Η Evox Therapeutics επενδύει 95,4 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη φαρμάκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.