Επιχειρηματικά

Evox Therapeutics βιοτεχνολογία φάρμακα: “Ρίχνει” 95 εκατ. ευρώ για κλινικές δοκιμές

Evox Therapeutics βιοτεχνολογία φάρμακα: “Ρίχνει” 95 εκατ. ευρώ για κλινικές δοκιμές

Τον περασμένο χρόνο, η Evox Therapeutics υπέγραψε συμμαχίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η χρηματοδότηση της σειράς C τοποθετεί τώρα τη βιοτεχνολογία για να προχωρήσει στην κλινική με τις δικές της θεραπείες που βασίζονται σε εξωσώματα.

Evox Therapeutics βιοτεχνολογία φάρμακα: Τα κύτταρα στο σώμα μοιράζονται υλικό μέσω μικροσκοπικών κυστιδίων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μεταφέροντας μοριακά ωφέλιμα φορτία από το ένα κύτταρο στο άλλο. Η Evox Therapeutics αναπτύσσει φάρμακα που αξιοποιούν αυτόν τον μηχανισμό ως τρόπο πρόσβασης σε κύτταρα και ιστούς που είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες των σημερινών τεχνολογιών φαρμάκων.

Καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης προσπαθούν να ανακάμψουν από απώλειες λόγω της πανδημίας, η απόκτηση και η συγκράτηση των ασθενών δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα και η εμπειρία των ασθενών δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Ένας νέος οδηγός από το Bright.MD προσφέρει μια ψηφιακή λίστα ελέγχου για τον τρόπο βελτίωσης της εμπειρίας του ασθενούς.

Η βιοτεχνολογία έχει ερευνητικές συνεργασίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα διαθέτει 95,4 εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές με αρκετά υποψήφια φάρμακα σπάνιων ασθενειών. Ο Όμιλος Redmile ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης της Σειράς Γ . Τα μικροσκοπικά κυστίδια που κινούνται μεταξύ των κυττάρων ονομάζονται εξωσώματα. Είναι ευέλικτα, ικανά να μεταφέρουν διάφορους τύπους μορίων. Μπορούν επίσης να μετακινήσουν αυτά τα μόρια πέρα ​​από τα όρια, όπως το φράγμα αίματος-εγκεφάλου.

Δύο εσωτερικά προγράμματα εστιάζονται σε διαταραχές του κύκλου ουρίας. Ένα τρίτο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη για μια άγνωστη σπάνια ασθένεια. Ο επικεφαλής Ε & Α της Teladoc Health Yulun Wang υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της εικονικής φροντίδας σε ανεπαρκείς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο μέσω της εργασίας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Υγεία (WTI) στο HOPE Field Hospital στο στρατόπεδο προσφύγων Kutupalong στο Μπαγκλαντές.

Η Evox Therapeutics αναπτύσσει δύο προγράμματα με την Takeda Pharmaceutical υπό μια συμμαχία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα προκλινικό θεραπευτικό υποψήφιο για τη νόσο Niemann-Pick τύπου C, μια κληρονομική διαταραχή που καθιστά το σώμα αδύνατο να επεξεργαστεί και να ανακυκλώσει σωστά τα λίπη, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε βλάβη των ιστών. Το δεύτερο συνεργαζόμενο πρόγραμμα αντιμετωπίζει μια απροσδιόριστη σπάνια ασθένεια.

Η Evox συνεργάζεται επίσης με την Eli Lilly , σε μία έρευνα που αφορά πέντε στόχους νευρολογίας που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Για αυτή τη συνεργασία πλήρωσε το Evox 20 εκατομμύρια δολάρια μετρητά εκ των προτέρων, με το δυναμικό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορόσημα να συνδέονται με την πρόοδο της έρευνας για τα φάρμακα.

Η Evox ξεκίνησε το 2016 με τεχνολογία βασισμένη σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Karolinska. Η βιοτεχνολογία συγκέντρωσε τελευταία χρήματα το 2018, έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Β συνολικού ύψους περίπου 45,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Evox δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει φάρμακα που βασίζονται σε εξώσωμα. Το Cambridge, Codiak Biosciences με έδρα τη Μασαχουσέτη, το οποίο ολοκλήρωσε IPO 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, έχει δύο προγράμματα καρκίνου στην κλινική ανάπτυξη σε αρχικό στάδιο.

Με τη νέα της πρωτεύουσα, η Evox είπε ότι σχεδιάζει να προωθήσει αρκετά από τα υποψήφια για σπάνιες ασθένειες φάρμακα σε δοκιμές σε ανθρώπους. Η βιοτεχνολογία θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει την τεχνολογία exosome της, την οποία ονομάζει DeliverEX. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης πρόσθεσε νέους επενδυτές OrbiMed και Invus. Με τη χρηματοδότηση, ο Chau Khuong, συνεργάτης της OrbiMed, εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο της Evox. Νωρίτερα επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των Oxford Sciences Innovation, GV και Cowen Healthcare Investments.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H Takenda ξεκίνησε παραγωγή θεραπείας με πλάσμα Covid-19

Takeda Pharmaceuticals: Συμφωνία για εκποίηση χαρτοφυλακίου στην Cheplapharm

Η Takeda πουλά μονάδα υγείας για 2,3 δισ. δολάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Τα μεγάλα σχέδια της φαρμακευτικής SK Bioscience

«Θα εξελιχθούμε σε έναν παγκόσμιο κόμβο βιολογικών πλατφορμών καθώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό με βάση την εμπειρία παραγωγής φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων».

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".