ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αποξηραμένα φρούτα: Τι ρόλο παίζουν για την υγεία

Αποξηραμένα φρούτα: Τι ρόλο παίζουν για την υγεία

Αποξηραμένα φρούτα: Τι ρόλο παίζουν για την υγεία. Τα φρούτα είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών, όπως ίνες και κάλιο, που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν στη διατροφή τους. Περιέχουν επίσης βιοδραστικές θρεπτικές ουσίες που παρέχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών και των καροτινοειδών.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, μόνο το 24% περίπου των γυναικών και το 14% των ανδρών στις ΗΠΑ τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φρούτων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Διάφοροι παράγοντες ενδέχεται να συμβάλλουν στη χαμηλή κατανάλωση νωπών φρούτων από τους ανθρώπους, όπως η περιορισμένη διαθεσιμότητα ή το υψηλό κόστος.

Προηγούμενες μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων συνδέεται με οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ασαφή, επειδή οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής συνολικά. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η σύσταση να τρώνε οι άνθρωποι περισσότερα αποξηραμένα φρούτα. Για την ανάλυσή τους, οι επιστήμονες βασίστηκαν σε απαντήσεις από 25.590 άτομα που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES) 2007-2016.

Οι ερωτηθέντες παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που είχαν καταναλώσει τις τελευταίες 24 ώρες (που ονομάζονται “διατροφικές ανακλήσεις”). Οι αποξηραμένοι καρποί αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,7% του συνόλου των φρούτων που καταναλώνονται. Ωστόσο, συνολικά 1.233 συμμετέχοντες ανέφεραν κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων σε μια από τις δυο διατροφικές ανακλήσεις, επιτρέποντας στους επιστήμονες να συγκρίνουν την πρόσληψή τους αυτές τις ημέρες.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις ημέρες κατά τις οποίες ένας συμμετέχων έτρωγε αποξηραμένα φρούτα με εκείνα όταν δεν τα έτρωγε, διαπίστωσαν ότι η μέση πρόσληψη ολικού υδατανθράκων, διαιτητικών ινών, καλίου και πολυακόρεστων λιπαρών ήταν μεγαλύτερη τις ημέρες που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφωνίες των επιστημόνων για την παραγωγή αντισωμάτων μετά το COVID-19

Τι ρόλο μπορεί να παίξουν οι ορμόνες στην προστασία από κορωνοϊό

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία εκτιμούν τον προγνωστικό έλεγχο για προεκλαμψία

«Η βελτιωμένη ανίχνευση ατόμων σε κίνδυνο μέσω αντικειμενικών δοκιμών σε συνδυασμό με την αυξημένη τήρηση του προτεινόμενου σχεδίου φροντίδας μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για να διορθωθεί το αυξανόμενο χάσμα στην πρόληψη» γράφουν οι συγγραφείς.

Οι ειδικευόμενοι και οι μόνιμοι γενικοί ιατροί είναι εξίσου ασφαλείς, σύμφωνα με μελέτη

"Πιστεύουμε ότι η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι οργανισμοί μπορούν να κάνουν βέλτιστη χρήση των ειδικευόμενων ως μέρος του ευρύτερου ιατρικού εργατικού δυναμικού τους και πώς οι ειδικευόμενοι γιατροί μπορούν να μπορούν να ασκούνται και να αποδίδουν αποτελεσματικά ως μέλη της κλινικής ομάδας."

Πολλαπλά τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων στην καθημερινότητα

Το διάβασμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, διατηρώντας τον εγκέφαλο ενεργό. Η αδράνεια στον εγκέφαλο μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι ηλικιωμένοι που διαβάζουν τακτικά είχαν 2,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από Αλτσχάιμερ.

Ο χρόνιος μυοσκελετικός πόνος μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Ο χρόνιος μυοσκελετικός πόνος είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, επηρεάζοντας περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και επηρεάζοντας τη γνωστική λειτουργία των ασθενών.