Επιχειρήσεις

Πανδημία επιχείρηση ασφάλεια: Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων έφερε ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Πανδημία επιχείρηση ασφάλεια: Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων έφερε ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.

Πανδημία επιχείρηση ασφάλεια: Ενώ η πανδημία COVID-19 ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης των κυβερνοεπιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.

Αυτά είναι τα ευρήματα που περιέχονται σε μια έκθεση που εκδόθηκε από το Bugcrowd , με τίτλο « Attack Surface and Vulnerability Management Assessment ». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναλυτική εταιρεία Enterprise Strategy Group (ESG). Η επιφάνεια επίθεσης αναφέρεται σε ένα σύνολο σημείων στο όριο ενός συστήματος, ενός στοιχείου συστήματος ή ενός περιβάλλοντος όπου ένας εισβολέας μπορεί να προσπαθήσει να εισέλθει. Η διατήρηση της επιφάνειας επίθεσης όσο το δυνατόν μικρότερη θεωρείται βασικό μέτρο ασφαλείας.

Η μελέτη προσδιορίζει έναν καθοριστικό παράγοντα που διαχωρίζει τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς από το υπόλοιπο πακέτο. Πρόκειται για μια εξάρτηση από λύσεις ασφαλείας που προέρχονται από πολλούς πόρους για την ενίσχυση των προσπαθειών εσωτερικής ασφάλειας. Τα ευρήματα προέρχονται από συνομιλίες με πάνω από διακόσια CISO από όλο τον κόσμο, εξετάζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διασφάλιση της επιφάνειας της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του πώς και πότε αξιολογούνται τα τρωτά σημεία. Η έκθεση επεκτείνεται στην κάλυψη των δοκιμών διείσδυσης ως μέσου ανακάλυψης ευπάθειας και του ρόλου της πλήρους ασφάλειας για ώριμους οργανισμούς.

Αυτό περιλαμβάνεται σε ένα από τα στατιστικά στοιχεία που μπορούν να αντληθούν από την έρευνα, δηλαδή ότι το 61% των οργανισμών εκτελούν ανακάλυψη επιφανειακών επιθέσεων για να αντισταθμίσουν τα συχνά μεταβαλλόμενα περιουσιακά στοιχεία στην επιθετική τους επιφάνεια και την επιφανειακή επέκταση επιθέσεων, αλλά λιγότερο από τις μισές (40%) εταιρειών εκτελείτε συνεχή διαχείριση επιθέσεων. Αυτό θεωρείται ως αδυναμία των περισσότερων επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Με τη συνεχή διαχείριση επιθέσεων, αυτό αναφέρεται σε μια πλατφόρμα που μπορεί να ανιχνεύσει και να αναγνωρίσει εξωτερικά αντικείμενα με συνεχή έλεγχο ασφαλείας, ειδοποιήσεις και εργαλεία αναφοράς. Σε αντίθεση με τις εταιρείες που δεν έχουν εφαρμόσει τα κατάλληλα συστήματα, οι πιο προοδευτικοί οργανισμοί υιοθετούν μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια για την προστασία της επεκτεινόμενης επιθετικής τους επιφάνειας και τον μετριασμό των τρωτών σημείων προτού εκμεταλλευτούν οι κακοί παράγοντες.

Η έρευνα δεν τοποθέτησε πολλούς οργανισμούς σε αυτήν την κατηγορία, που ορίζονται ως «ηγέτες» σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εκτελούν τη διαχείριση επιθέσεων και ευπάθειας (μόνο το 20% των επιχειρήσεων που ανήκουν σε αυτόν τον όμιλο). Μετά από αυτό, το 49% κατατάχθηκε στη δεύτερη βαθμίδα ως “fast-followers” και το 39% κατατάσσεται στην κατώτερη βαθμίδα ως “αναδυόμενοι οργανισμοί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Ποια χώρα θεωρεί βασικό δικαίωμα την πρόσβαση στο ίντερνετ

Σκάνδαλο μεγατόνων! Διέρρευσαν ιατρικά αρχεία 14.200 ασθενών με HIV από το ΕΣΥ της Σιγκαπούρης

Xάκερς «χτύπησαν»το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Cathay δεν θα επιστρέψει στην προ της πανδημίας χωρητικότητα μέχρι "το τέλος του 2024

Οι αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν την πόλη μόνο σταδιακά και έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για άρση των υπόλοιπων περιορισμών.

Η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που τρώμε έξω-εδώ είναι οι τάσεις που ήρθαν για να μείνουν

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, ακόμη και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αυξήσεις τιμών σε πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times.

Green Deal Greece 2022: Για 2η συνεχόμενη χρονιά / 29 & 30 Ιουνίου

Green Deal Greece 2022: Στην "καρδιά" της συζήτησης το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των "πράσινων" επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Παράδειγμα προς μίμηση πρωτοβουλία μεταφορικής εταιρείας υπέρ κακοποιημένων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Η Alpha Bank υποστηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.