ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

HΠΑ Dr. Rochelle Walensky: «Ηπιότερη δεν σημαίνει ήπια», λέει η επικεφαλής των CDC για την παραλλαγή “όμικρον”

HΠΑ Dr. Rochelle Walensky: «Ηπιότερη δεν σημαίνει ήπια», λέει η επικεφαλής των CDC για την παραλλαγή “όμικρον”

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

HΠΑ Walensky: Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι, δήλωσε την Τετάρτη ότι ενώ η σοβαρότητα της νόσου “φαίνεται χαμηλότερη” με την παραλλαγή του κορωνοϊού όμικρον, η επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια. Η επικεφαλής της δημόσιας υγείας επεσήμανε ότι αυτό που είδε η υπηρεσία της ήταν ένας «σαφής διαχωρισμός μεταξύ των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων» κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα. «Και, ενώ τα κρούσματα έχουν αυξηθεί δραματικά και είναι πέντε φορές υψηλότερα από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια του κύματος δέλτα, οι νοσηλείες δεν έχουν αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό και οι θάνατοι παραμένουν χαμηλοί σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19», εξήγησε στον Λευκό Οίκο. Ενημέρωση ομάδας απάντησης.

Η Walensky είπε ότι ενώ οι νοσηλείες είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, η αναλογία των νοσηλειών προς τα κρούσματα παραμένει χαμηλότερη από τις προηγούμενες αιχμές.

Επιπλέον, άλλοι δείκτες σοβαρότητας της νόσου μεταξύ των νοσηλευομένων είναι χαμηλότεροι με την όμικρον. Ωστόσο, η διευθύντρια των CDC καθοδηγεί τους Αμερικανούς να θυμούνται ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα «υψηλό συνολικό βάρος ασθένειας».

«Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί γρήγορα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιβαρύνοντας πολλά τοπικά συστήματα υγείας», σημείωσε η Walensky.

«Είναι σημαντικό, «ηπιότερη» δεν σημαίνει «ήπια». Και, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε την πίεση στα συστήματα υγείας μας και τον σημαντικό αριθμό θανάτων – που πλησιάζουν τους 2.200 την ημέρα ως αποτέλεσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής όμικρον», είπε.

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Τα σχόλια της Walensky έρχονται καθώς ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), Δρ. Άντονι Φάουτσι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμη σε ένα μέρος με την όμικρον ότι «είμαστε πρόθυμοι να ζήσουμε, με την έννοια ότι δεν διαταράσσει τη ζωή μας. ”

«Όπως είπε η Δρ Walensky, όταν έχετε πάνω από 2.000 θανάτους, 150.000 νοσηλείες και έχετε ανθρώπους που τώρα μολύνονται περίπου 700.000 την ημέρα, δεν είμαστε ακόμη εκεί», εξήγησε.

Οι κορυφαίοι ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες της χώρας είπαν ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν «επαρκή έλεγχο» – όχι εξάλειψη – συμπεριλαμβανομένου ενός επιπέδου μόλυνσης αποδεκτού μαζί με άλλους αναπνευστικούς ιούς.

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί γιατί έχουμε τα εργαλεία με εμβόλια, με ενισχυτικά, με μάσκες, με τεστ και με αντιικά.

Γι’ αυτό μιλάμε όταν φτάνουμε στο σημείο όπου μπορούμε, παραθέτουμε, “να ζήσουμε με τον ιό. Αλλά, όπως τόνισε η Δρ Βαλένσκι, δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Άρα, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε», κατέληξε.

Η Omicron είναι υπεύθυνη για σχεδόν το 100% των νέων περιπτώσεων COVID-19 στην Αμερική.

Dr. Peter Hotez: Τα κρούσματα Omicron μειώνονται στα βορειοανατολικά Στοιχεία από το Κέντρο Πόρων του Johns Hopkins Coronavirus δείχνουν νέους ημερήσιους θανάτους που πλησιάζουν σε αριθμούς ρεκόρ την Πέμπτη, στους 4.040. Καταγράφηκαν 653.120 νέα κρούσματα – λιγότερο από το μισό του ρεκόρ αυτού του μήνα. Ενώ ορισμένες πολιτείες έχουν επισημάνει ότι η Omicron έχει κορυφωθεί ή θα μπορούσε να κορυφωθεί, άλλες έχουν ενεργοποιήσει τα πρότυπα περίθαλψης σε περιπτώσεις κρίσης, με τα νοσοκομεία να ξεχειλίζουν και να μην υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδόν 1.151.000 περιπτώσεις παιδιών COVID-19 αναφέρθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιανουαρίου.

Αν και τα παιδιά τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα από τους ενήλικες, οι ειδικοί λένε ότι εξακολουθούν να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από τον ιό.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν επίσης την υποπαραλλαγή της όμικρον BA.2 “stealth”, η οποία έχει βρεθεί σε τουλάχιστον 40 χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Όμικρον αντιπροσωπεύει το 73% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Τα σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ επαναφέρουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αυτόν τον μήνα, εν μέσω εθνικής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ των κατοίκων που έχουν λάβει ενισχυτική δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εντοπίσει έναν κύριο ύποπτο παιδικής ηπατίτιδας

"Είναι ενδιαφέρον ότι ο πυρετός δεν περιγράφηκε ως κοινό σύμπτωμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, όλα τα παιδιά ήταν προηγουμένως υγιή", είπε ο Rodriguez-Baez. «Είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ότι η πιθανότητα το παιδί τους να αναπτύξει ηπατίτιδα είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Γενετικός έλεγχος εντοπίζει έγκαιρα τον κίνδυνo υπερχοληστερολαιμίας

Οικογενής υπερχοληστερολαιμία: Ένας συνδυασμός γενετικών δοκιμών και δεδομένων υγείας θα μπορούσε να εντοπίσει μεγάλο ποσοστό ενηλίκων με κληρονομικό κίνδυνο για διαταραχή της χοληστερόλης που αυξάνει τους κινδύνους για πρόωρη καρδιακή προσβολή και θάνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.