ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ CDC: Οι κάτοικοι γηροκομείων που έλαβαν αναμνηστικό έχουν 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19

ΗΠΑ CDC: Οι κάτοικοι γηροκομείων που έλαβαν αναμνηστικό έχουν 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19

Την Τετάρτη, ο Fauci είπε ότι τα ενισχυτικά σχήματα εμβολίων λειτουργούν κατά της Omicron - αν και οι επιστήμονες εργάζονται συνεχώς για να προσδιορίσουν τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ικανότητά της να αποφύγει την ανοσολογική προστασία και τα εμβόλια.

ΗΠΑ CDC: Νέα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι κάτοικοι γηροκομείων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και έχουν λάβει αναμνηστική δόση έχουν 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από εκείνους που δεν έλαβαν αναμνηστική δόση. Η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walenksy, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για την COVID-19 μαζί με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Δρ. Anthony Fauci το απόγευμα της Τετάρτης.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μη εμβολιασμένοι κάτοικοι γηροκομείων έχουν τα υψηλότερα εβδομαδιαία ποσοστά κρουσμάτων COVID-19, τα οποία αυξήθηκαν από 3,4 σε 8,8 ανά χίλιους κατοίκους γηροκομείων μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 5 Δεκεμβρίου», είπε, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός ξεκινά να βλέπει αυξήσεις κρουσμάτων για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, κάτι που “πιθανότατα οφείλεται στη μείωση της προστασίας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου”.

«Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι οι κάτοικοι γηροκομείων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν λάβει αναμνηστική δόση έχουν 10 φορές χαμηλότερο ποσοστό εμφάνισης του SARS-CoV-2 σε σύγκριση με εκείνους τους κατοίκους που έχουν λάβει μόνο μια σειρά αρχικού εμβολιασμού ή δεν είναι εμβολιασμένοι», είπε η Walensky. Σημείωσε ότι τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται μεταξύ των μη εμβολιασμένων κατοίκων και εκείνων που λαμβάνουν πρωτογενή σειρά χωρίς αναμνηστικό. Συγκριτικά, τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ εκείνων των κατοίκων που έχουν λάβει πρόσθετη ή αναμνηστική δόση. “Συνολικά, αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν την κρίσιμη σημασία των ενισχυτών για τη βελτιστοποίηση της προστασίας των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου και ότι όταν χρησιμοποιούνται ενισχυτές, αυτή η προστασία λειτουργεί”, δήλωσε η Walensky.

Το 60% των επιλέξιμων ηλικιωμένων και περισσότεροι από 55 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη λάβει ενίσχυση, σύμφωνα με τον οργανισμό.

«Αν και έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο, γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε», είπε η Walensky.

«Το CDC εργάζεται σε στενή συνεργασία με πολιτείες, τοποθεσίες και παρόχους σε όλην τη χώρα για να επεκτείνει την πρόσβαση σε ενισχυτές και να διασφαλίσει ότι κάθε πολιτεία έχει πρόσβαση στους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζεται για την προστασία αυτών που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων μακροχρόνιας περίθαλψης εγκαταστάσεων.” Τον Νοέμβριο, η Walensky ενέκρινε διευρυμένες συστάσεις για αναμνηστικά εμβόλια ώστε να περιλαμβάνουν όλους τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω που έλαβαν εμβόλιο Pfizer-BioNTech ή Moderna τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους. «Μετά από κριτική επιστημονική αξιολόγηση, η σημερινή ομόφωνη απόφαση εξέτασε προσεκτικά την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας, τα πιο πρόσφατα δεδομένα αποτελεσματικότητας εμβολίων με την πάροδο του χρόνου και την ανασκόπηση των δεδομένων ασφάλειας από άτομα που έχουν ήδη λάβει μια σειρά πρωτογενών εμβολίων και ενισχυτικό για την COVID-19», είπε η Walensky.

Σε δήλωση εκείνη την εποχή. “Τα ενισχυτικά εμβόλια έχουν αποδείξει την ικανότητα να αυξάνουν με ασφάλεια την προστασία των ανθρώπων από λοιμώξεις και σοβαρά αποτελέσματα και είναι ένα σημαντικό εργαλείο δημόσιας υγείας για την ενίσχυση της άμυνάς μας έναντι του ιού καθώς μπαίνουμε στις χειμερινές διακοπές.

Με βάση τα επιτακτικά στοιχεία, όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών πρέπει τώρα έχουν δίκαιη πρόσβαση σε αναμνηστική δόση COVID-19».

Η έρευνα ρίχνει φως στη σοβαρότητα της  παραλλαγής όμικρον Λίγες μέρες αργότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ταξινόμησε την παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-CoV-2 ως «παραλλαγή ανησυχίας».

Έκτοτε, έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 35 πολιτείες στις Η.Π.Α.

Την Τετάρτη, ο Fauci είπε ότι τα ενισχυτικά σχήματα εμβολίων λειτουργούν κατά της Omicron – αν και οι επιστήμονες εργάζονται συνεχώς για να προσδιορίσουν τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ικανότητά της να αποφύγει την ανοσολογική προστασία και τα εμβόλια.

«Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτή συγκεκριμένης παραλλαγής», είπε ο Fauci.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές: Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι εμβολιαστείτε και, ιδιαίτερα στην αρένα της όμικρον, εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι, κάντε το αναμνηστικό σας εμβόλιο», είπε. «Αυτή τη στιγμή, καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα και καθοδηγούμαστε από την εξελισσόμενη επιστήμη, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι έχουμε πολύ περισσότερα εργαλεία για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό από ό,τι κάναμε ποτέ πριν από μόλις ένα χρόνο», είπε η Walensky.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ είπε ότι ο Οργανισμός ανησυχεί για το ότι οι άνθρωποι «απορρίπτουν την omicron ως ήπια»

Το κύμα της Όμικρον και η πίεση στο σύστημα υγείας

Οι κατασκευαστές εμβολίων αγωνίζονται για να ενημερώσουν τα εμβόλιά τους για την COVID-19 ενάντια στην omicron για κάθε ενδεχόμενο

Tα CDC ενισχύουν τη σύστασή τους για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω εν όψει της παραλλαγής "όμικρον"

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η "ανεβαστική" μουσική βελτιώνει την γνωστική ικανότητα

Ρυθμός εγκέφαλος: Ο ρυθμός groove ενίσχυε την εκτελεστική λειτουργία και τη δραστηριότητα στο l-DLPFC μόνο σε συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι η μουσική προκάλεσε μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας και την αίσθηση της καθαρότητας.

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Σεξ καλοκαίρι: Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι άνθρωποι κάνουν το περισσότερο σεξ και αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι ο μήνας των διακοπών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ανανεώσετε την σεξουαλική σας σχέση;

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: Η επιδημική καμπύλη αυξάνεται παγκοσμίως

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: "Η επιδημική καμπύλη φαίνεται ότι είναι σε αυξητική φάση. Με αυτά που γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων όμως, θεωρούμε ότι δεν θα εξελιχθεί ταχέως. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε στενά, θα αυξηθούν οι διαγνώσεις τις επόμενες μέρες, αλλά όχι σε ανησυχητικό επίπεδο."

Τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Πολλοί ερευνητές που έχουν μελετήσει πολλαπλές περιπτώσεις αυτού του συνδρόμου δεν μπόρεσαν να βρουν μια ακριβή αιτία για το πρόβλημα.Ωστόσο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης δεν αναγνωρίζεται ως ψυχολογική κατάσταση, επειδή δεν έχει μια τυπική θεραπεία.

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.